Dinsdag 11 juli

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Hieronder vind je nog het dagprogramma van het eerste Triskal Festival in 2022.

De Romeinen hadden de gewoonte om de zeven dagen van de week naar de voornaamste hemellichamen te noemen.  De hun bekende planeten droegen namen van Romeinse goden. De dinsdag heette bij hen Martis dies, een verwijzing naar de planeet en oorlogsgod Mars. De Germanen namen die gewoonte over, maar zij gebruikten de namen van hun eigen goden als bron voor de namen van de dagen. Dinsdag is dan afgeleid van Tyr, de god van de rechtspraak.

Dinsdag 12 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Chakra en klank-meditatie – Joyce Hellendoorn (start van de dag)

Een heerlijke meditatie waarbij ik je lekker gecentreerd en stromend langs alle chakra’s leid en je met behulp van klank, kleur en intentie een heerlijk energiek begin van de dag kunt maken.
Ik ben opgeleid als Soul Voice® practitioner en teacher, hierover kun je meer lezen op mijn website: www.voicemedicine.nl

Dinsdag 12 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Thujaveld

Zen in moeiteloos musiceren – Marcel Verheugd (workshop)

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw muzikale leven?

 In deze workshop neem ik je graag mee in wat ik leerde in mijn reis als muzikant, als docent en als leerling van het leven zelf. De workshop is bedoeld voor iedereen die een verlangen voelt om zijn of haar eigen spelen weer op te pakken en/of op te tillen naar een nieuw niveau. We gaan aan de slag met oefeningen die ons helpen verbinding te leggen tussen ons lichaam, ons instrument en onze innerlijke muzikant.

Dinsdag 12 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Ceremonie Teachings – Aschwin Bergsma en Jan Paul Kuiper (workshop)

Aschwin en Jan Paul vertellen over verschillende ceremonies, hun oorsprong en betekenis. Je leert hoe je je kunt verbinden met en toewijden aan een ceremonie. Ook delen zij graag hun kennis over zweethutten. Jan Paul is de oprichter van Stichting Teocalli (www.teocalli.nl) en enorm toegewijd aan Mexicaanse ceremonies en tradities. Aschwin is met name gefascineerd door de Noord-Europese. Tevens begeleiden ze samen graag zweethutten, als watergieter en firekeeper.

Dinsdag 12 juli 11.00- 12.30 uur – Amethist

Schumann resonantie – gastspreker (lezing)

De Schumann resonantie is de frequentie, de hartslag en levensenergie van moeder aarde. Alles wat leeft op deze planeet staat in verbinding met deze trilling. De tegenwoordige mens is zich hiervan echter niet bewust, omdat het ons niet is geleerd om ons hier energetisch mee te verbinden. Deze resonantie is werkelijk van levensbelang. Wanneer men dit bewust door het lichaam kan laten stromen, wordt men vrijwel direct rustiger, positiever, sterker, gezonder en gelukkiger. Tijdens de lezing wordt uitgebreider verteld wat Schumann resonantie is en doe je samen een Schumann oefening.

Dinsdag 12 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Rode Jaspis

Energetisch Bewustzijnswerk – Jenneke te Voortwis (1-op-1 sessies)

In een individuele sessie maak ik contact met jouw hoger wezen en kunnen blokkades zich laten zien die klaar zijn om opgelost te worden. Energetische ballast loslaten brengt je op een nieuwe manier in contact met je eigen essentie. Jouw authenticiteit voorbij menselijke conditioneringen, puur bewustzijn dat op een unieke manier in jouw mens-zijn uitgedrukt wordt.
Dit hernieuwde contact brengt een gevoel van Helderheid, Diepe Verbinding en van daaruit Nieuwe Richting.

Dinsdag 12 juli 2022 – 11:00 – 12:30, bij de tipi op het Berkenveld

Yogahoepdance – Babette de Jonge (voor kinderen en volwassenen)

We dansen met hoepel, maar doen ook dans zonder. Er komen onder andere (buik)dansbewegingen aan bod met en zonder hoep. Maar ook ademhalings-, qi gong en dankbaarheidsoefeningen. Met de hoepel kun je goed aarden en de verbinding voelen met moeder aarde. Vooral doordat je stevig moet staan met beide benen op aarde om te kunnen hoepen.

Dinsdag 12 juli 2022 – 11:00 – 12:30, Jade.

(H)eerlijke vegetarische lunches maken – Debby Broersma, Debsfood4soul

Heb je wel eens moeite om weer wat nieuws te bedenken wat je gaat eten en wil je inspiratie hoe je makkelijk een gezonde en heerlijke lunch op tafel zet? Sluit je dan aan op dinsdag of woensdag bij deze inspirerende kookworkshop onder leiding van Debby en Remko van 10 uur tot 12.30 uur. We nemen je mee in de wereld van vegetarische ingrediënten, bereidingswijzen en vooral lol in de keuken.

Debby heeft een eigen onderneming Debsfood4soul waarin ze haar kookpassie deelt via wekelijkse afhaal en een aanschuiftafel vanuit haar atelier in Enschede, catering en een opleiding om je eigen veggie thuiskok te worden.

Dinsdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Thujaveld

Eigen ruimte – Joke Houwers en Anna Stam (workshop)

Ken jij je eigen ruimte, de ruimte direct om je lichaam heen? De indianen noemen dit je heilige ruimte. Heb je er een gevoel of sensatie bij, zorg jij ervoor?

Met hulp van yoga, boeddhistisch toneel, beweging en meditatie verkennen we onze eigen heilige ruimte.

Dinsdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering (workshop)

Krachtdieren – Aschwin & Jenny Bergsma

 (voor kinderen van 14.30-15.30 uur, voor volwassen van 15.30-16.30 uur)

Maak kennis met krachtdieren uit onze eigen omgeving. Leer waarom bepaalde dieren op je pad komen en ontdek hoe je hun kracht kunt inzetten in het dagelijks leven en bij thema’s. Kinderen ontdekken het op een speelse manier. Aschwin en Jenny verdiepen zich graag in onze eigen roots en de wijsheden en kracht van dieren. Ze nemen je hierin mee oa. aan de hand van een medicijnwiel. 

Dinsdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30, Amethist

Besluiten nemen op basis van consent  – Arjan Verschuur (lezing)

In democratische landen worden de meeste besluiten bij meerderheid van stemmen genomen. Dit heeft als nadeel dat er veel besluiten genomen worden die ten koste gaan van een wisselende minderheid. Met als onbedoeld gevolg dat beetje bij beetje steeds meer mensen hun motivatie verliezen om mee te doen. Eén van de manieren om dat te voorkomen, is besluiten nemen op basis van consent. Dat is iets waar we op Hof van Moeder Aarde al vijf jaar mee oefenen. In deze interactieve lezing maakt Arjan je deelgenoot van wat we daar tot nu toe van geleerd hebben.

Dinsdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Rode Jaspis

Sjamanistische healing-sessie – Stefanie Kraanen

Tijdens een individuele Sjamanistische healing sessie wordt er via drum, trance, klank en spirithelpers contact gemaakt met jouw onbewuste en jouw persoonlijke spirithelpers. Wat speelt er nu in jouw leven waardoor jij uit balans bent, keuzelam bent, richting mist of anderszins?Je ontvangt medicijn op sjamanistische wijze, zodat je verkwikt, ontspannen en ‘heler’ en naar huis gaat. Klaar voor de volgende stap in jouw leven. 

Dinsdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30, bij de tipi op het Berkenveld

Ga los met papier! – Helinde (voor kinderen en volwassenen)

Kom in het moment en creëer. Volg wat er wil ontstaan met de ambachtelijke principes van het boekbinden. Boekjes maken van papieren zakken, ecoprinten op papier of stof, maak je eigen nep leder van oud papier, papier scheppen, art journaling. Schuif gezellig aan bij creatieveling Helinde, ze laat je deze week graag zien hoe je papier en ander materiaal kunt hergebruiken. Workshops worden per dag bepaald.

Dinsdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30, in de tipi op het Berkenveld

Kinderverhalen – Marre Bouwhuis

​​​​​Verhaal Ilias en de tovenaar, 6+ ca. 20 min
Bakersprookje voor kleuters, ca. 15 min 

Dinsdag 12 juli 2022 – 19:30 – 21:00, Amfitheater

De Nachttrein naar Lissabon – Marcel Verheugd en band (optreden)

De Nachttrein is een reis naar binnen. Naar die plekken in ons die naar het Licht willen. Naar Lissabon waar ware Vreugde, onder de zon, het donker overstijgt.

Marcel heeft het mogen leven. Beschrijven. En nu bezingen. Met gedroomde muzikanten. Stap met ons in deze Nachttrein om mee op pad te gaan. Samen. In de zekerheid van het niet weten.

De composities zijn stuk voor stuk een verrassende reis.

Marcel Verheugd, Gitarist, zanger, componist

Arie den Boer, Percussie

Jurre Hogervorst, Akoestisch Bas

Dinsdag 12 juli 2022, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Dinsdag 12 juli 2022 – 19:30 – 21:00 uur, Veld van Verandering

Stilte- en Deelvuur

Het Stilte- & Deelvuur is een uitnodiging om rondom een vuur stil te zijn of met zachte stem te delen wat er gedeeld dient te worden. Alleen of samen met anderen, maar altijd in het bijzijn van het knisperende vuur. Je bent welkom voor een kort bezoekje, maar ook voor de hele avond. Kom wanneer jij voelt dat het nodig is. De spaceholding wordt verzorgd door Judith Pauwels, Aschwin en Jenny Bergsma. 

Dinsdag 12 juli 2022 – 21:30 – 22:30, Thujaveld

Vrij dansen  – DJ Hester Bosma

De titel zegt het al: ruimte om vrij te dansen. Dat kan deze avond op de theatrale beats van DJ Hester Bosma.

Hester Bosma zien dansen is al een belevenis op zich. Geïnspireerd door de Capoeira die ze beoefent, brengt ze haar lichaam in bewegingen die weinig mensen haar na kunnen doen. Alhoewel: oefening baart kunst! En deze avond geeft ze jou de unieke kans om ook jouw lichaam de ruimte te geven om zich niet alleen vrij maar ook groots te bewegen.

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

Dinsdag 12 juli 2022 – 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.