Donderdag 13 juli

 Programma onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. onvoorziene omstandigheden.

De naam donderdag is afgeleid van  Donars dag. Deze Germaanse naam komt overeen met de Latijnse benaming Dies Iovis, de dag van de romeinse god en planeet Jupiter. De Germaanse god Donar werd geacht dezelfde god te zijn als Jupiter.

Ochtendprogramma

Donderdag 13 juli 2023, 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Intentie-meditatie – Jenneke te Voortwis (start van de dag)

Liefdevol je lijf wekken en jezelf uitlijnen met de Bron. Verbonden met de aarde, ontvankelijk voor jouw kosmische grootsheid. Je lichaam laten vullen met jouw wezenslicht. Vanuit daar rolt jouw intentie voor de dag – en voor de rest van de zomer – zich voor je uit.

www.goudinhanden.nu

Donderdag 13 juli, 11:00 – 12:30, Amethist

De revolutie van de German New Medicine – Arjan Verschuur (lezing)

De vijf biologische wetten uit de German New Medicine (GNM) geven een radicaal nieuwe kijk op ziekte en gezondheid. Wat in de gangbare geneeskunde ‘ziektes’ worden genoemd, zijn volgens de GNM (voorspelbare) symptomen van zinvolle biologische speciaalprogramma’s die door (her-triggering van) biologische conflictschokken gestart worden. Is het biologische conflict eenmaal opgelost, dan herstelt het lichaam zich vanzelf.

In deze workshop laat ik je kennis maken met het kompas van de GNM, zodat je kunt gaan herkennen hoe zo’n zinvol biologisch programma start en welke symptomen de verschillende fasen van zo’n programma met zich mee brengen.

www.gnm-online.nl

Donderdag 13 juli, 11:00 – 12:30, Waldo op het thujaveld

Ver- en Her-kennen van je aura – Joke Houwers (workshop)

Zoals de huid de grens is van je fysieke lichaam, is je aura de grens van je energetisch lichaam. Deze “zeeft” als het ware wat er aan informatie, prikkels, situaties bij je binnen komt en hoe je het ervaart. Wanneer je dit met meer bewustzijn kunt ervaren, kun je vrijer worden in je reacties op gebeurtenissen. We doen enkele oefeningen zodat je er zelf een gevoel bij gaat krijgen, bijvoorbeeld in afsluiten en openen van je aura.

www.vreugdevolzijn.nl

Donderdag 13 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Creatieve schrijfcirkel – Judith Pots en Erna Spijker (workshop)

Wij zijn Erna en Judith. Twee veelzijdige creatievelingen die elkaar gevonden hebben in bewust leven, kunstzinnig werken en creatief schrijven.
In deze workshop gaan we uit ons hoofd, naar ons hart. Met als inspiratiebron Hof van moeder Aarde. Een prachtige plek in de natuur waar we middels creatieve schrijf-en tekenopdrachten ons onderbewustzijn laten spreken. Wat heeft het jou te vertellen? Het enige wat jij hoeft te doen is je eerste punt zetten op papier. Laat de pen zijn werk doen en je ziel spreken. Schrijfervaring is niet nodig.
Ps: Vergeet niet een schrift (liefst ongelinieerd) en pen mee te nemen!

Donderdag 13 juli 2023 – 11:00 – 12:30, bij de tipi op het Berkenveld

Magisch atelier – Anneke Blokzijl en anderen (kinderactiviteit)

We gaan onze eigen creatie/magie inzetten om van natuurlijke materialen iets te maken. Door met natuurlijke materialen te werken kom je op een andere manier in aanraking met de natuur en wordt je nieuwsgierigheid ernaar geprikkeld. Je gaat anders kijken naar een stok, een steen, een veer. Je creatieve brein wordt gestimuleerd. Nog een bijkomend voordeel is dat dit materiaal gewoon gratis voorhanden is.

Heb je nog thuis materialen om in je kunstwerk te verwerken… neem het gerust mee! Samen maken we magische creaties!

Middagprogramma

Donderdag 13 juli 2023, 14:30 – 16:30 uur, Amethist

Plan B-itcoin – Jeroen van der Heide (lezing)

Ons geld systeem is stuk!! Wat ga je leren tijdens de Plan B-itcoin workshop:

  1. Hoe ziet Plan A (de Euro) eruit tot nu toe
  2. Wat is Bitcoin en het waarom ontstaan
  3. Wat is Plan B-itcoin
  4. Wat is Plan C – BDC Crypto EURO

Jeroen is een energieke, creatieve geest die hoofd en hart in de juiste dosering combineert. Hij kwam vroeg in aanraking met BITCOIN en Blockchain en hij investeert zelf ook in Crypto.

Donderdag 13 juli 2023, 14:30 – 16:30 uur, Waldo op het Thujaveld

Zen in moeiteloos musiceren – Marcel Verheugd (workshop)

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw muzikale leven?

In deze workshop neem ik je graag mee in wat ik leerde in mijn reis als muzikant, als docent en als leerling van het leven zelf. De workshop is bedoeld voor iedereen die een verlangen voelt om zijn of haar eigen spelen weer op te pakken en/of op te tillen naar een nieuw niveau.
We gaan aan de slag met oefeningen die ons helpen verbinding te leggen tussen ons lichaam, ons instrument en onze innerlijke muzikant. Je mag hier ook een ander verlangen/talent inbrengen.

www.marcelverheugd.nl

Donderdag 13 juli 2023, 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

Het medicijnwiel en de 4 windrichtingen, voor kinderen – Aschwin & Jenny Bergsma (workshop, kinderactiviteit)

Het medicijnwiel, een cirkel van vier stenen, waarbij kinderen de 4 windrichtingen en de 4 elementen verbinden. Aschwin en Jenny gebruiken een praktische werkvorm. Daarbij leren kinderen wat de energie van elke windrichting en elk element doet. En hoe ze zelf in het dagelijks leven een medicijnwiel kunnen inzetten. Om ze te helpen met hun energie en gevoelens. 

Donderdag 13 juli 2023, 14:30 – 16:45, De Rode Jaspis

Gezondheidscoaching op basis van de GNM – Arjan Verschuur (1-op-1 sessies)

De vijf biologische wetten uit de German New Medicine (GNM) geven een radicaal nieuwe kijk op ziekte en gezondheid. Wat in de gangbare geneeskunde ‘ziektes’ worden genoemd, zijn volgens de GNM (voorspelbare) symptomen van zinvolle biologische speciaalprogramma’s die door (her-triggering van) biologische conflictschokken gestart worden. Is het biologische conflict eenmaal opgelost, dan herstelt het lichaam zich vanzelf.

Door de symptomen die jij ervaart te vergelijken met het kompas van de German New Medicine brengen we in beeld in welke fase van welk programma jouw lichaam zich bevindt en wat er eventueel nodig of mogelijk is om het zelfhelend vermogen van je lichaam te ondersteunen.

www.arjanverschuur.nl

Donderdag 13 juli 2023, 17:00 – 17:15, bij de tipi op het Berkenveld

Even ‘op verhaal komen’ – de voorleesclub

Eén van de leden van de voorleesclub leest een kort kinderverhaal voor. Zodat jonge kinderen – voordat ze ‘hangry’ worden en het eten geserveerd wordt – even een klein momentje hebben om ‘op verhaal te komen’.

Avondprogramma

Donderdag 13 juli 2023, 19:15 – 20:45 uur, Amfitheater

Slotfeest

We sluiten het Triskal Festival op soortgelijke wijze af, als we het festival geopend hebben. Namelijk met een avond waarbij diverse artiesten optreden, we verhalen, gedichten en liederen en muziek met elkaar delen en samen kunstzinnig terugblikken op de afgelopen week. 

Donderdag 13 juli 2023, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Donderdag 13 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Vrij dansen (movement medicine) – DJ Harm

DJ Harm verraste en verbijsterde jarenlang de blote voeten dansers in Zutphen en omstreken met zijn geniale en soms te gekke ingevingen. Inmiddels is hij ook in opleiding tot Movement Medicine teacher. Maar deze avond zal hij de teachings achterwege laten, zodat je gewoon ouderwets lekker op blote voeten kunt dansen.

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

Donderdag 13 juli 2023, 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.