Donderdag 13 juli

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Hieronder vind je nog het dagprogramma van het eerste Triskal Festival in 2022.

De naam donderdag is afgeleid van  Donars dag. Deze Germaanse naam komt overeen met de Latijnse benaming Dies Iovis, de dag van de romeinse god en planeet Jupiter. De Germaanse god Donar werd geacht dezelfde god te zijn als Jupiter.

Donderdag 14 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Open Focus meditatie – Arjan Verschuur (start van de dag)

In deze begeleide meditatie verbind je je met de lege ruimte die je lichaam inneemt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit één van de meest effectieve manieren is om je hersengolven in een meditatieve alpha-staat te brengen.

Donderdag 14 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Thujaveld

Steward Ownership: wat als jouw bedrijf of initiatief ‘van zichzelf’ is? – Gijs Koren (workshop)

Voor wie op zoek is naar een eerlijk en duurzaam bedrijfsmodel, kan steward-ownership de oplossing zijn. De kern van steward-ownership is dat een bedrijf of initiatief ‘van zichzelf’ is en dat een ondernemer geen eigenaar, maar een tijdelijke hoeder is.

Waar we het over gaan hebben:
– Wat is steward-ownership?
– Hoe werkt het in de praktijk?
– Is het iets voor jouw bedrijf of initiatief?
– Hoe ga je er stap voor stap mee aan de slag?

Gijsbert Koren is initiatiefnemer van We Are Stewards. Meer info: www.wearestewards.nl

Donderdag 14 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Opstellingen – Arjan Verschuur (workshop)

In deze workshop kun je kennis maken met familie-opstellingen als werkvorm en/of de manier waarop Arjan deze begeleidt. Arjan volgde vanaf 2013 opleidingen en seminars bij Desiree van der Krogt, Stephan Hausner, Bibi Schroder, Bert Hellinger en Barbara Hogendoorn om zich in het ambacht te bekwamen. Vanaf 2014 geeft hij eens per maand een workshop met opstellingen en in september 2023 start hij voor de tweede keer met het geven van de 1,5 jarige opleiding Familie-opstellingen en systemisch werk.

Donderdag 14 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Plan B-itcoin – Jeroen van der Heide (lezing)

Ons geld systeem is stuk!! Wat ga je leren tijdens de Plan B-itcoin workshop:

  1. Hoe ziet Plan A (de Euro) eruit tot nu toe
  2. Wat is Bitcoin en het waarom ontstaan
  3. Wat is Plan B-itcoin
  4. Wat is Plan C – BDC Crypto EURO

Jeroen is een energieke, creatieve geest die hoofd en hart in de juiste dosering combineert. Hij kwam vroeg in aanraking met BITCOIN en Blockchain en hij investeert zelf ook in Crypto.

Donderdag 14 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Rode Jaspis

Energetisch Bewustzijnswerk – Jenneke te Voortwis

In een individuele sessie maak ik contact met jouw hoger wezen en kunnen blokkades zich laten zien die klaar zijn om opgelost te worden. Energetische ballast loslaten brengt je op een nieuwe manier in contact met je eigen essentie. Jouw authenticiteit voorbij menselijke conditioneringen, puur bewustzijn dat op een unieke manier in jouw mens-zijn uitgedrukt wordt.
Dit hernieuwde contact brengt een gevoel van Helderheid, Diepe Verbinding en van daaruit Nieuwe Richting.

Donderdag 14 juli 2022 – 11:00 – 12:30, bij de tipi op het Berkenveld

Ga los met papier! – Helinde (voor kinderen en volwassenen)

Kom in het moment en creëer. Volg wat er wil ontstaan met de ambachtelijke principes van het boekbinden. Boekjes maken van papieren zakken, ecoprinten op papier of stof, maak je eigen nep leder van oud papier, papier scheppen, art journaling. Schuif gezellig aan bij creatieveling Helinde, ze laat je deze week graag zien hoe je papier en ander materiaal kunt hergebruiken. Workshops worden per dag bepaald.

Donderdag 14 juli, 11:00 – 12:00 uur, Amfitheater

WereldVrouwenkoor the SISTA’s (optreden)

Bij het WereldVrouwenkoor “the SISTA’s” verbinden vrouwen zich met elkaar en met hun emoties. Veel van onze liederen komen uit Oost-Europa, het Midden-Ooosten en Africa, want daarin schuilt een geweldige schat aan emoties en intuïtieve wijsheid. Door vrijuit de stem te laten klinken die in onze vrouwelijke onderbuik schuilt, blijft onze levensenergie stromen.

Het koor is in 2014 opgericht door zangcoach en muzikante Janina Stopperka.

Donderdag 14 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Thujaveld

Balkan liederen zingen – Janina Stopperka (workshop)

In de Balkan kwamen in de loop van de eeuwen veel verschillende culturen bij elkaar: Roma, Christenen, Moslime, Joden. Hun melodieën zijn bekend in de hele wereld: relatief eenvoudige liedjes ontwikkelden zich door passie en pijn tot muzikale juwelen. In deze workshop zingen we als een Gypsy vanuit de onderbuik ons lief en leed eruit!  Zangcoach Janina Stopperka streeft in haar projecten altijd naar de perfectie van de imperfecte muziek. 

Donderdag 14 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

Maak je persoonlijke olieblend – Marre Bouwhuis (workshop)

In deze workshop neem ik je mee in de kracht van etherische oliën. Ik vertel iets over de werking van de etherische oliën en vervolgens kies je vanuit een persoonlijke vraag intuïtief een aantal oliën uit die jou op dit moment kunnen ondersteunen. Door middel van verschillende oefeningen ga je individueel en in tweetallen in gesprek met de planten/oliën die jij hebt uitgekozen om te horen wat ze jou te vertellen hebben. Vervolgens maak je met deze oliën je eigen persoonlijke blend in een rollerflesje die je na afloop mee kunt nemen om te gebruiken. Voor deze workshop vraag ik een bijdrage van  voor de materiaalkosten.

Donderdag 14 juli 2022 – 14:30 – 16:30, Amethist

Grondeigendom in de associatieve economie – John Hogervorst (lezing)

Wegens ziekte is John Hogervorst helaas verhinderd.

Donderdag 14 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Rode Jaspis

Chakra-opstellingen – Joke Houwers

Eén voor één je eigen chakra’s ervaren; hun energie of blokkade, hun verbinding met de andere chakra’s of niet, hun levendigheid of er stroomt net genoeg doorheen, geladen met emoties of neutraal, zitten er (nog) overtuigingen en aannames. In je chakra’s kun je van alles tegen komen wat te maken heeft met je emotionele gezondheid. In deze opstelling reizen we samen door je chakra’s en brengen heling daar waar nodig.

Donderdag 14 juli 2022 – 14:30 – 16:30, bij de tipi op het Berkenveld

Ga los met papier! – Helinde (voor kinderen en volwassenen)

Kom in het moment en creëer. Volg wat er wil ontstaan met de ambachtelijke principes van het boekbinden. Boekjes maken van papieren zakken, ecoprinten op papier of stof, maak je eigen nep leder van oud papier, papier scheppen, art journaling. Schuif gezellig aan bij creatieveling Helinde, ze laat je deze week graag zien hoe je papier en ander materiaal kunt hergebruiken. Workshops worden per dag bepaald.

Donderdag 14 juli – 14:30 – 16:30 uur, Amfitheater

Decor Versieren – Hester Bosma en Ilse Vos (voorstelling van scratch)

In deze workshop help je mee om van gerecyclede materialen een decor mooi te maken voor het Amfitheater! We hebben een constructie klaarstaan die versierd mag worden met hergebruikt materiaal. Heb je zelf nog mooi afvalmateriaal? Neem vooral mee! Wij zorgen ook voor materiaal. Voor jong en oud.

Deze workshop is onderdeel van het samengestelde programma: ‘Voorstelling van Scratch’. Met als thema: ‘Hergebruik’. We kunnen de verschillende activiteiten  samenvoegen tot een performance die we tijdens het slotfeest uitvoeren. 

Donderdag 14 juli, 19:30 – 21:00 uur, Amfitheater of Berkenveld

Gery Groot Zwaaftink – liedjes en verhalen voor volwassenen

Ik ben zoals je kunt zien een troubadour en verhalenverteller. Ik beoefen het op één na oudste beroep ter wereld. Overal waar men maar wil luisteren, zing ik mijn liedjes en vertel mijn verhalen ter lering ende vermaak. In de zomer trek ik rond met mijn woonwagen om de mensen te verrassen met mijn spannende, ontroerende en gekke verhalen en liedjes. Kom luister en geniet.

Donderdag 14 juli 2022, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Donderdag 14 juli 2022 – 19:30 – 21:00 uur, Veld van Verandering

Stilte- en Deelvuur

Het Stilte- & Deelvuur is een uitnodiging om rondom een vuur stil te zijn of met zachte stem te delen wat er gedeeld dient te worden. Alleen of samen met anderen, maar altijd in het bijzijn van het knisperende vuur. Je bent welkom voor een kort bezoekje, maar ook voor de hele avond. Kom wanneer jij voelt dat het nodig is. De spaceholding wordt verzorgd door Judith Pauwels, Aschwin en Jenny Bergsma. 

Donderdag 14 juli 2022 – 21:00 – 22:30, Thujaveld

Vrij dansen  – DJ Joyce

De titel zegt het al: ruimte om vrij te dansen. Dat kan deze avond op de sappige beats van DJ Joyce.

Naast sound healer en stemkunstenaar is Joyce Hellendoorn ook een vervent dansliefhebber. Haar beats zijn geinspireerd op het jarenlang dansen van de 5Ritmes, moondance en trance dans.

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

Donderdag 14 juli 2022 – 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.