Maandag 10 juli

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Hieronder vind je nog het dagprogramma van het eerste Triskal Festival in 2022.

Maandag is naar de maan genoemd. Bij de Romeinen heette de dag dies Lunae, wat Latijn is voor “dag van de maan”.

Maandag 11 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Singin’ for Peace (Mantra zingen) – Janina Stopperka (start van de dag)

Zingen beschouw ik als iets dat ons gegeven werd om van ziel tot ziel met elkaar te communiceren.  Daarom is zingen vanuit onze onderbuik (voor mij de zetel van de ziel) zo fijn. Tijdens deze ochtend zingen we spirituele liederen uit verschillende werelddelen. We verbinden we ons met ons eigen diepe binnenste en tegelijk met de kern van alles. We zingen voor de natuur in ons en om ons heen. Geven ons over aan de klanken en verzinnen eigen tweede stemmen. Ik begeleid op accordeon, ukelele en sjamanentrom. 

Ik studeerde muziek in DE en NL en werkt sinds 20 jaar als koordirigente, zangeres en docente voor zang, piano en ukelele. 

Maandag 11 juli – 11:00 – 12:30 uur, Tent Thujaveld

Krachtdieren – Joke Houwers en Anna Stam (workshop)

Ontdekken wat je krachtdier voor deze periode in je leven is en deze ervaren/spelen/leren kennen.

Dit doen we met hulp van yoga, invoelen en meditatie.

Maandag 11 juli – 11:00 – 12:30 uur, Amfitheater

Herbruikbare Woordkunst – Hester Bosma en Ilse Vos (voorstelling van scratch)

Tijdens de workshop ‘Herbruikbare Woordkunst’ ga je een gedicht of verhaaltje schrijven door zinnen uit boeken en tijdschriften te hergebruiken. Ilse is poëzie docente en zal enkele tips en trics blootleggen. Neem je eigen hergebruikte pen en papier mee (bijv. achterkant van een brief of tekening, een envelop, etc.), wij zorgen ook voor materiaal. 

Deze workshop is onderdeel van het samengestelde programma: ‘Voorstelling van Scratch’. Met als thema: ‘Hergebruik’. We kunnen de verschillende activiteiten  samenvoegen tot een performance die we tijdens het slotfeest uitvoeren. 

Maandag 11 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Basisworkshop Essentiële Oliën – Marian Koster (workshop)

Essentiële oliën hebben zoveel potentie en mogelijkheden, ik deel altijd graag mijn enthousiasme hierover. Met hun hoge trilling en holistische werking zijn ze van onschatbare waarde. Tijdens het festival heb ik een vaste plek in La Cantina waar je me kunt opzoeken voor meer info of een consult.
Ik geef op het Veld van Verandering een basis workshop over hoe je je kunt verbinden met essentiële oliën. Hoe ze een plek kunnen krijgen in jouw leven en wat dat voor jou kan betekenen. Deelname is gratis en er is plek voor maximaal 10 personen.

Maandag 11 juli 2022 – 11:00 – 12:30, Amethist

Verbinden met de Bron – Jenneke te Voortwis (workshop)

Onderga een Nieuwe ervaring die je bewustzijn verruimt! Na een inleiding neem ik je mee in een meditatieve ervaring waarin je jouw eigen unieke verbinding met het Universum voelt: oneindige rust en liefde die Al-tijd door je heen stroomt. 

De onzichtbare wereld is mijn tweede thuis, gecultiveerd door jarenlang beoefenen van verscheidene meditatievormen en bewustzijnswerk. Ik deel met vreugde mijn goud in individuele sessies en cursussen!

Maandag 11 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Rode Jaspis

Jikiden Reiki (en energetische massage) – Jenny Bergsma

Reiki is een natuurlijke methode om helende levensenergie over te brengen naar mens, dier en zelfs planten. Deze helende energie stroomt in een krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van de Reiki-gever naar de Reiki-ontvanger, om het lichaam in balans te brengen (fysieke of mentaal). Jenny Bergsma heeft de cursussen gevolgd voor de oorspronkelijk oosterse vorm: Jikiden Reiki. En geeft je graag een Reiki-ervaring. Wil je liever een energetische massage, dat kan ook.   

Maandag 11 juli 2022 – 11:00 – 12:30, bij de tipi op het Berkenveld

Ga los met papier! – Helinde (voor kinderen en volwassenen)

Kom in het moment en creëer. Volg wat er wil ontstaan met de ambachtelijke principes van het boekbinden. Boekjes maken van papieren zakken, ecoprinten op papier of stof, maak je eigen nep leder van oud papier, papier scheppen, art journaling. Schuif gezellig aan bij creatieveling Helinde, ze laat je deze week graag zien hoe je papier en ander materiaal kunt hergebruiken. Workshops worden per dag bepaald.

Maandag 11 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Thujaveld

Sprookjes vertellen – Wim Wolbrink (workshop)

Tijdens deze workshop maak je op ongedwongen wijze en met veel plezier kennis met de kunst van het vertellen van verhalen. Je krijgt de basisvaardigheden aangeboden om  je een verhaal eigen te maken en te kunnen vertellen. Je leert hoe je op simpele wijze een verhaal kan opbouwen en contact kan maken met je publiek. We zullen dieper ingaan op het geheim van verhalen en uiteindelijk aan het einde van de workshop zelf gaan vertellen.

Maandag 11 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

Opstellingen – Arjan Verschuur (workshop)

In deze workshop kun je kennis maken met familie- en organisatie-opstellingen als werkvorm en/of de manier waarop Arjan deze begeleidt. Arjan volgde vanaf 2013 opleidingen en seminars bij Desiree van der Krogt, Stephan Hausner, Bibi Schroder, Bert Hellinger en Barbara Hogendoorn om zich in het ambacht te bekwamen. Vanaf 2014 geeft hij eens per maand een workshop met opstellingen en in maart 2023 start hij voor de tweede keer met het geven van de 1,5 jarige opleiding Familie-opstellingen en systemisch werk.

Maandag 11 juli 2022 – 14:30 – 16:30, Amethist

Joyce Hellendoorn – De Stem van de Godin, leven volgens de maancyclus (lezing)

Joyce vertelt over haar boek en neemt je mee op reis door middel van verhalen, muziek en visualisatie.
Het boek is geschreven voor mensen die willen werken met de energie van de maan en met hun innerlijke archetypische godinnen.

Elke maan maak je kennis met een godin, die staat voor een bepaald aspect van jouw vrouw-zijn. Je onderzoekt zowel het licht als de schaduw. 
Door al deze aspecten van vrouwelijke energie te onderzoeken, zul je meer durven te vertrouwen op de rijkdom van je intuïtie en met de stroom mee te gaan. En als vanzelf zal de mannelijke energie in je systeem zich heel helder aandienen op het juiste moment.

Maandag 11 juli – 14.30-16.30 uur Rode Jaspis

Energetisch tekenen voor volwassenen – Marianne Renaud (1-op-1 sessies)

Op speelse wijze nodig ik je uit om met potloden te dansen op papier. Rechte, ronde en gecombineerde lijnen kunnen je inzicht geven hoe je dingen in het leven aanpakt. Een kleurige manier van bewustworden. Deze manier van kunstzinnige heling heeft mij op mijn levenspad geholpen. Om wat in de loop van der jaren innerlijk was vast gaan zitten, te leren uiten, erkennen en inzichten te geven. Na de opleiding tot Kunstzinnig coach is mijn “Atelier in Beweging” ontstaan. Ervaring is niet nodig, wees welkom!

Maandag 11 juli 2022 – 14:30 – 16:30, bij de tipi op het Berkenveld

Ga los met papier! – Helinde (voor kinderen en volwassenen)

Kom in het moment en creëer. Volg wat er wil ontstaan met de ambachtelijke principes van het boekbinden. Boekjes maken van papieren zakken, ecoprinten op papier of stof, maak je eigen nep leder van oud papier, papier scheppen, art journaling. Schuif gezellig aan bij creatieveling Helinde, ze laat je deze week graag zien hoe je papier en ander materiaal kunt hergebruiken. Workshops worden per dag bepaald.

Maandag 11 juli 2022 – 19:30 – 21:00, Amfitheater

Joya Tierra  – Joyce Hellendoorn en Janina Stopperka (optreden)

Joya Tierra betekent schat of sieraad van de aarde. Onze prachtige planeet aarde is dan ook onze grote inspiratie tot het maken van onze muziek. Tijdens onze improvisaties laten we ons leiden door de elementen en door wat er door ons heen gezongen wil worden. Onze eigenwijze zelfgeschreven liedjes komen voort uit onze diepste zielenroerselen. Een samenzang die klinkt als een klok waarin we elkaar uitdagen steeds in het moment te blijven waardoor geen nummer ooit hetzelfde zal klinken. 

Maandag 11 juli 2022, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Maandag 11 juli 2022 – 19:30 – 21:00 uur, Veld van Verandering

Stilte- en Deelvuur

Het Stilte- & Deelvuur is een uitnodiging om rondom een vuur stil te zijn of met zachte stem te delen wat er gedeeld dient te worden. Alleen of samen met anderen, maar altijd in het bijzijn van het knisperende vuur. Je bent welkom voor een kort bezoekje, maar ook voor de hele avond. Kom wanneer jij voelt dat het nodig is. De spaceholding wordt verzorgd door Judith Pauwels, Aschwin en Jenny Bergsma. 

Maandag 11 juli 2022 – 21:00 – 22:30, Thujaveld

Dans reis  – Marcel Verheugd

Op deze dansavond neemt Marcel je mee op een reis. Naar bewegingen die je wellicht nog nooit gemaakt hebt. Ruimtes die nog niet hebt ingenomen. Kiemkracht die je misschien nog nooit hebt gevoeld. De Muziek, Marcel, je lichaam zullen je in alle vrijheid leiden….

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

Maandag 11 juli 2022 – 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.