Zaterdag 8 juli

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Hieronder vind je nog het dagprogramma van het eerste Triskal Festival in 2022.

De naam vrijdag is afgeleid van Friia’s dag. Deze Germaanse naam komt overeen met de Latijnse benaming Dies Veneris, de dag van de godin en planeet Venus. De Germaanse godin Friia beschouwde men als dezelfde godin als Venus. Vrijdag kan ook vernoemd zijn naar de Noordse godin Freya.

Vrijdag 15 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Zenmeditatie – Martijn Vis (start van de dag)

Zenmeditatie biedt meer dan je “Zen” voelen, het kan zelfs inzicht geven in ons diepste wezen, maar laten we bij het begin beginnen. Deze workshop biedt een eerste kennismaking met de beoefening van Zenmeditatie. Na een korte introductie en praktische instructie over onder andere de zithouding en ademhaling, krijg je de gelegenheid om Zazen (zitmeditatie) en Kinhin (loopmeditatie) te beoefenen. Martijn Vis, Zen-student en één van de initiatiefnemers van Zen in Twente, begeleidt deze workshop.

Vrijdag 15 juli – 11:00 – 12:30, Thujaveld

Het geheim van de psoas, jouw zielekoord – Hester Appelman (workshop)

Thuiskomen in je lichaam, daar veilig zijn en eenheid tussen geest en lichaam ervaren. Veel mensen dromen ervan, maar lukt het niet om dat voor elkaar te krijgen. Herken je dit? Hester Appelman, holistich psycholoog, heeft na zelf een burn out te hebben gehad ontdekt hoe de psoas, ook zielenkoord genoemd, daartoe een sleutel kan zijn. Tijdens deze interactieve lezing zal ze daar over vertellen en een demonstratie geven hoe dat werkt.

Vrijdag 15 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Energie van de windrichtingen – Aschwin Bergsma (workshop)

Kennismaking met de energie van de verschillende windrichtingen, zoals wij die kennen van het kompas (oost, zuid, west, noord). Deze energie wordt uitgelegd aan de hand van een praktische werkvorm. Toegepast op de individu en de groep. Je wordt wat meer bewust van welke energie er om je heen en in jezelf zit, afkomstig van de windrichtingen. Aschwin deelt graag kennis en ervaringen over tradities, onze roots en de natuurelementen met jou. 

Vrijdag 15 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Plan B-itcoin – Jeroen van der Heide (lezing)

Ons geldsysteem is stuk!! Wat ga je leren tijdens de Plan B-itcoin workshop:

  1. Hoe ziet Plan A (de Euro) eruit tot nu toe
  2. Wat is Bitcoin en waarom is ht ontstaan
  3. Wat is Plan B-itcoin
  4. Wat is Plan C – BDC Crypto EURO

Jeroen is een energieke, creatieve geest die hoofd en hart in de juiste dosering combineert. Hij kwam vroeg in aanraking met BITCOIN en Blockchain en hij investeert zelf ook in Crypto.

Vrijdag 15 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Rode Jaspis

Zen in Moeiteloos Meesterschap – Marcel Verheugd (1-op-1 sessies)

Zen in Moeiteloos Meesterschap is een individuele Coaching sessie. Voor musici maar ook alle andere talentschappen waar verlangen in is om moeiteloze stroming op te verkrijgen. Vanuit een hulpvraag kunnen we letterlijk en figuurlijk het Zen pad op.  En samen kijken wat er te ontvangen is uit de Bron.

Vrijdag 15 juli 2022 – 11:00 – 12:30, bij de tipi op het Berkenveld

Gery Groot Zwaaftink – kindervoorstellling

Ook dit jaar ben ik weer te horen hier op deze leuke camping tijdens dit festival. Voor de kinderen heb ik dit keer weer een spannend verhaal. Ga er rustig voor zitten en geniet.

Vrijdag 15 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Amethist

Heel de wereld met etherische olie – Joyce Hellendoorn en Arjan Verschuur (workshop)

Drie mensen droomden in 2008 over het ondersteunen van zelfhealing en zelfzorg door middel van een setje pure etherische olie als huisapotheek. Het koste veel moeite om etherische olie te vinden die werkelijk 100% puur was. Maar het is gelukt. Hun streven naar puurheid bleef vervolgens niet beperkt tot de olie, maar breidde zich uit naar de manier waarop de olie geproduceerd wordt en de manier waarop er handel in etherische olie gedreven wordt. Door trouw te blijven aan hun droom, hebben deze dromers inmiddels een positieve impact op het leven en de gezondheid van miljoenen mensen en hun leefomgeving. In deze workshop laten we je dat graag ook zelf ervaren.

Vrijdag 15 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

Fenomenologie-workshop “Kunst en kruiden” – Marre Bouwhuis

Fenomenologie is een vorm van waarnemen, waarbij je kijkt naar de fysieke verschijning en dit beeld vervolgens weer opbouwt in je herinnering om zo, beetje bij beetje, tot de kern te komen en datgene wat je hebt waargenomen tot je te laten spreken.
In deze workshop laat ik je kennismaken met hoe je fenomenologisch naar planten kunt kijken en ga je op zoek naar een plant die jou aanspreekt om te observeren. Na het observeren bouwen we in een meditatie het beeld weer op. Vervolgens maken we hier een kunstzinnig beeld/verwerking van waarbij je kan kiezen uit verschillende materialen. Kunstzinnigheid op zichzelf is niet nodig voor deze workshops. Wél de bereidheid om kunstzinnig aan de slag te gaan!

Vrijdag 15 juli 2022 – 14:30 – 16:30, Thujaveld

Vrije werkers – Jeroen Arents (lezing)

omschrijving volgt nog

Vrijdag 15 juli – 14:30 – 16:30, De Rode Jaspis

Het geheim van de psoas, jouw zielekoord – Hester Appelman (1-op-1 sessies)

Thuiskomen in je lichaam, daar veilig zijn en eenheid tussen geest en lichaam ervaren. Veel mensen dromen ervan, maar lukt het niet om dat voor elkaar te krijgen. Herken je dit? Hester Appelman, holistisch psycholoog, heeft na zelf een burn out te hebben gehad ontdekt hoe de psoas, ook zielenkoord genoemd, daartoe een sleutel kan zijn.

Vrijdag 15 juli 2022 – 14:30 – 16:30, bij de tipi op het Berkenveld

Ga los met papier! – Helinde (voor kinderen en volwassenen)

Kom in het moment en creëer. Volg wat er wil ontstaan met de ambachtelijke principes van het boekbinden. Boekjes maken van papieren zakken, ecoprinten op papier of stof, maak je eigen nep leder van oud papier, papier scheppen, art journaling. Schuif gezellig aan bij creatieveling Helinde, ze laat je deze week graag zien hoe je papier en ander materiaal kunt hergebruiken. Workshops worden per dag bepaald.

Vrijdag 15 juli 2022 – 17:00 – 18:00, Amethist

Naar de Aarde – Laura Vegter (Boekbeleving)

Je wilt meer natuur in je leven én jouw steentje bijdragen aan een groenere wereld.
Klinkt mooi. Maar hoe doe je dat?

Ik ging op onderzoek uit en schreef het boek Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier? Tijdens deze boekbeleving deel ik de wijsheid en praktische tips die negen Nederlandse ‘Earthkeepers’ mij toevertrouwden. Samen gaan we op ontdekkingsreis. Hoe is het om contact te maken met je diepste wens? Waar gaat jouw hart van zingen? Een mooi moment om met de steun van gelijkgestemden een zaadje te planten. Voor jouw eigen (groene) droom. Meer info: www.naardeaarde.com

Vrijdag 15 juli 2022 – 19:30 – 21:00, Amfitheater

Slotfeest  – diverse artiesten (optreden)

Voor dag- en weekbezoekers is vrijdag 15 juli de laatste dag van het Triskal Festival. Net zoals we het festival de eerste avond feestelijk geopend hebben, zullen we het festival de laatste avond ook feestelijk afsluiten. Met wederom optredens van een aantal artiesten die we in de loop van de week al hebben kunnen zien optreden. Maar ook een uitvoering van de Voorstelling van Scratch die in de loop van de week onder leiding van Hester Bosma en Ilse Vos gemaakt is. En natuurlijk de grande finale van de Triskal Festival-lied competitie. Aansluitend is er op Thujaveld nog 1,5 uur tijd en ruimte om te dansen op de verrassende beats van DJ Harm.

Vrijdag 15 juli 2022, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Vrijdag 15 juli 2022 – 21:30 – 22:30, Tent op het Thujaveld

Vrij dansen  – DJ Harm

De titel zegt het al: ruimte om vrij te dansen. Dat kan deze avond op de verrassende beats van DJ Harm.

DJ Harm verraste en verbijsterde jarenlang de blote voeten dansers in Zutphen en omstreken met zijn soms geniale en soms te gekke ingevingen. Inmiddels is hij ook in opleiding tot Movement Medicine teacher. Maar deze avond zal hij de teachings achterwege laten, zodat je gewoon ouderwets lekker op blote voeten kunt dansen.

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

Vrijdag 15 juli 2022 – 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.