Zondag 9 juli

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Hieronder vind je nog het dagprogramma van het eerste Triskal Festival in 2022.

In het jaar 321 riep de Romeinse Keizer Constantijn de Grote per decreet de Dies Solis (dag van de zon) uit tot officiële rustdag in het West-Romeinse Rijk. Zondag is genoemd naar deze dag die in de Romeinse tijd aan de zon en naar de Godin Sol of Sunna was gewijd.

Zondag 10 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Yoga – Marcel Verheugd (start van de dag)

Naar aanleiding van een thema die mij die periode bezig houdt, zal ik jullie meenemen in een reis. Met live (gitaar)muziek, bijpassende yoga, een diepte meditatie en soms ook bewegen in dans op muziek.

Zorg voor gemakkelijk dragende kleding en een open mind. Mogelijk voor beginners en gevorderden.

Zondag 10 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Thujaveld

Soul Voice® – Joyce Hellendoorn (workshop)

Tijdens deze workshop gaan we klank maken, voor de helderheid dat is iets heel anders dan zingen. Iedereen kan klank maken dus die heb je vast binnen 🙂
Tijdens deze kennismakings workshop gaan we lichte speelse stemoefeningen doen die maken dat je stemsexpressie vrijer wordt en waarbij je gaat voelen hoe jouw eigen klanken resoneren in je lichaam. Tevens vertel ik over hoe de stem als medicijn werkt zowel voor jezelf als voor een ander. Met dat laatste, soundhealing, zal ik je tijdens deze workshop laten kennismaken door voor jullie te gaan sounden terwijl je lekker comfortabel gaat liggen of zitten.
Ik ben opgeleid als Soul Voice® practitioner en teacher, hierover kun je meer lezen op mijn website: www.voicemedicine.nl

Zondag 10 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Kooltjes & Tondel (vuur maken) – Aschwin Bergsma

Oefen met het aanmaken van je eigen vuur, zonder aansteker, en leer hoe je je er echt mee verbonden kunt voelen. Na een klein stukje theorie (in een cirkel om een vuur heen) ga je vooral aan de slag met praktische en energetische tips. Aschwin is zijn hele leven al gefascineerd door vuur(tradities) en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een echte firekeeper o.a. tijdens zweethutceremonies. 

Zondag 10 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Vrijheid en Sprookjes – Wim Wolbrink (interactieve lezing)

Wat is het wezen van vrijheid? Kunnen we dit hedentendage o zo belangrijke thema via sprookjes benaderen? Verhalenverteller Wim Wolbrink zal in deze interactieve lezing via sprookjes, mythen, filosofie en inzichten vanuit de geschiedenis deze bijzondere lezing vormgeven. Uitgangspunten zijn het sprookje van Roodkapje en de volgende zinnen van Rudolf Steiner: “Denken is het aangrijpingspunt. Elk individu kan zelf de schepper en de schouwer van zijn gedachten zijn. Hierin toont zich de grootsheid van de mens.”

Zondag 10  juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, bij de Tipi op het Berkenveld

Kom en laat je innerlijke kind spelen – Harmen en Sanneke Ten Kate

Wil je komen spelen als kind of als volwassen, dan ben je hier voor op het goede adres. Spelen :

 * Met en zonder water * Alleen* Of juist in team verband* Of eerst simpel kompasroos knutselen om vervolgens het kompas spel te spelen.

Daarnaast zijn er van 11.00-12.30 uur en van 14.30-16.30 uur grote gezamenlijke spelletjes. Samen hebben Sanneke en Harmen meer dan 50 jaar ervaring met scouting met jong en oud!

 

Zondag 10  juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, verzamelen bij Toermalijn

Vogels en insecten op Hof van Moeder Aarde – Mark Janssen (buitenactiviteit)

Mijn naam is Mark Janssen, docent, hobbyfotograaf en altijd druk bezig met het determineren van het leven om mij heen. Graag wil ik jullie wat meer vertellen over de natuur op de Hof en welke soorten vogels, vlinders en insecten er te vinden zijn. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om dit met de camera in de hand te doen en samen het leven op de foto te zetten!

Neem s.v.p. je eigen camera mee als je aan deze buitenactiviteit wilt deelnemen!

 

Zondag 10  juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Rode Jaspis

Ontspanningsmassage – Hester Bosma (1-op-1 sessie)

Heerlijk ontspannen onder Hesters handen. Ervaar de weldaad van aanraking door middel van een tafelmassage en kom helemaal in je lichaam. Je kunt kiezen voor een half uur of een uur.

 

Zondag 10 juli – 14:30 – 16:30, Thujaveld

Biodanza “In Verbinding” – Richard Loohuis

Biodanza lijkt een beetje op dansexpressie op gevarieerde muziek; het is een combinatie van bewegen, contact en ervaren.  De combinatie van dans, muziek en lesopbouw, maakt iedere workshop tot een bijzondere ervaring. Het laat je bijna ongemerkt contact maken met je gevoel van levensvreugde, eigenwaarde en  verbondenheid. 

Het mooie is dat je nergens moeite voor hoeft te doen. De muziek, de dansen en de mededansers doen ‘het werk’. Biodanza is hiermee ook een eenvoudig pad van menselijke ontwikkeling, waarbij je een diepere verbondenheid aan gaat, met de rijkdom aan leven in en om ons heen. Bijna wekelijks geef ik biodanza op de maandagavond in de Amethist op Hof van Moeder Aarde.

richardloohuis.nl 

Zondag 10 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

Ceremonie Teachings – Aschwin Bergsma en Jan Paul Kuiper

Aschwin en Jan Paul vertellen over verschillende ceremonies, hun oorsprong en betekenis. Je leert hoe je je kunt verbinden met en toewijden aan een ceremonie. Ook delen zij graag hun kennis over zweethutten. Jan Paul is de oprichter van Stichting Teocalli (www.teocalli.nl) en enorm toegewijd aan Mexicaanse ceremonies en tradities. Aschwin is met name gefascineerd door de Noord-Europese. Tevens begeleiden ze samen graag zweethutten, als watergieter en firekeeper.

Zondag 10 juli 2022 – 14:30 – 16:30, Amethist

Sociale Driegeleding: wat is dat? – Jan C. Saal

Wereldwijd is de menselijke samenleving in beroering. De oude standenmaatschappij voldoet niet meer en ook de democratie kan niet aan de hoge verwachtingen van vrede, welzijn en geluk voldoen. De mensheid heeft een stap in zijn ontwikkeling bereikt waar opnieuw moet worden gezocht naar samenleef-structuren die passend zijn. In die nieuwe structuren gaat het niet om de macht van enkelen, maar om de ontwikkeling van velen. Rudolf Steiner heeft in het begin van de 20-e eeuw gewezen op het feit dat deze ontwikkeling er aan kwam. Hij heeft toen de ‘driegeleding’ beschreven als levende denkrichting waarin oplossingen gevonden kunnen worden.

Jan Saal is 74 jaar oud, gehuwd en heeft drie volwassen kinderen en 7 kleinkinderen. “Ik ben opgeleid in bedrijfskunde en heb meegewerkt aan de oprichting van de Triodosbank. Door bijscholing in economie en zelfstudie ben ik op het spoor gekomen van fundamentele inzichten over driegeleding, biografie, gemeenschapsvorming en initiatiefkunde.”Meer informatie is te vinden op www.jansaal.nl

Zondag 10 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Rode Jaspis

Tarot en etherische olie – Marian Koster (1-op-1 sessies)

Essentiële olie, de essentie uit planten, bomen, vruchten, zaden en bloemen, kunnen ons veel wijsheid brengen. Kom langs voor een essentiële olie tarot, een legging van verleden – heden – toekomst die jou veel inzichten en helderheid kan geven. Of een iTovi consult, een hand-scan apparaatje die via frequenties van jouw lichaam kan vertellen welke olie bij jou past. Een legging of scan duurt 20-30 minuten en kost €15,-.

Zondag 10 juli – 14:30 – 16:30 uur, Amfitheater

Decor Versieren – Hester Bosma en Ilse Vos (voorstelling van scratch)

In deze workshop help je mee om van gerecyclede materialen een decor mooi te maken voor het Amfitheater! We hebben een constructie klaarstaan die versierd mag worden met hergebruikt materiaal. Heb je zelf nog mooi afvalmateriaal? Neem vooral mee! Wij zorgen ook voor materiaal. Voor jong en oud.

Deze workshop is onderdeel van het samengestelde programma: ‘Voorstelling van Scratch’. Met als thema: ‘Hergebruik’. We kunnen de verschillende activiteiten  samenvoegen tot een performance die we tijdens het slotfeest uitvoeren. 

Zondag 10 juli 2022 – 14:30 – 16:30, bij de tipi op het Berkenveld

Kom en laat je innerlijke kind spelen – Harmen en Sanneke ten Kate

Wil je komen spelen als kind of als volwassen, dan ben je hier voor op het goede adres. Spelen :

 * Met en zonder water * Alleen* Of juist in team verband* Of eerst simpel kompasroos knutselen om vervolgens het kompas spel te spelen.

Daarnaast zijn er van 11.00-12.30 uur en van 14.30-16.30 uur grote gezamenlijke spelletjes. Samen hebben Sanneke en Harmen meer dan 50 jaar ervaring met scouting met jong en oud!

Zondag 10 juli 2022, 17:00 – 18:00 uur, Amfitheater

Projectkoor Singing for Peace – Youth

Acht jongvolwassenen  werden in het Songwriting-project SINGIN’ FOR PEACE – YOUTH uitgedaagt om hun eigen community-liedjes te schrijven, waarin zij met elkaar delen wat in hun leeft, waarnaar zij op zoek zijn of wat hun van het hart moet.  Zij kregen de mogelijkheid om de liedjesschrijver in zichzelf te ontwikkelen en om te ervaren, dat iedereen waardevolle liedjes kan schrijven, als ze vanuit het hart komen.

Begeleid worden de jongeren door 4 ervaren muzikanten: Uli Wentzlaff-Eggebert: contrabas, Marcel Verheugd: gitaar, Jan-Pieter van der Giessen: klarinet, Janina Stopperka – accordeon

Zondag 10 juli 2022 – 19:30 – 21:00, Amfitheater

De reis terug van ik naar wij  – Marcel Verheugd en Erika Nap (optreden)

Zingt en danst tezamen en weest blijde, maar bent ieder alleen,
zoals de snaren van een luit op zichzelf zijn, al doortrilt hen dezelfde muziek.

Kahlil Gibran

Bij het veelal maandelijks terugkerende Nachttrein Podium speelt Marcel Verheugd zijn Nachttrein naar Lissabon repertoire steeds met bijzondere gasten.

Vanavond is Erica Nap te gast. Haar programma Het Vergeten Lied met gelijknamige cd-productie is in samenwerking met Marcel ontstaan. Zijn eigen programma ‘Nachttrein naar Lissabon’ zou niet zonder Erica zijn ontstaan.

Door deze programma’s samen te voegen zal een boeiend verhaal klinken over een zoektocht naar ware Liefde.

Zondag 10 juli 2022, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Zondag 10 juli 2022 – 19:30 – 21:00 uur, Veld van Verandering

Stilte- en Deelvuur

Het Stilte- & Deelvuur is een uitnodiging om rondom een vuur stil te zijn of met zachte stem te delen wat er gedeeld dient te worden. Alleen of samen met anderen, maar altijd in het bijzijn van het knisperende vuur. Je bent welkom voor een kort bezoekje, maar ook voor de hele avond. Kom wanneer jij voelt dat het nodig is. De spaceholding wordt verzorgd door Judith Pauwels, Aschwin en Jenny Bergsma. 

Zondag 10 juli 2022 – 21:30 – 22:30, Tent op het Thujaveld

Vrij dansen 

De titel zegt het al: ruimte om vrij te dansen. 

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

Zondag 10 juli 2022 – 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.