Maandag 10 juli

Programma onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. onvoorziene omstandigheden.

Maandag is naar de maan genoemd. Bij de Romeinen heette de dag dies Lunae, wat Latijn is voor “dag van de maan”.

Ochtendprogramma

Maandag 10 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Associatieve economie in het licht van de sociale driegeleding – John Hogervorst (lezing)

De sociale driegeleding is het startpunt van een weg naar verwerkelijking van vrijheid,  gelijkheid en broederschap in de samenleving: elk ideaal heeft in een (gezonde) samenleving zijn eigen plek. Vanuit dit kader gaan we op zoek naar de inzichten en stappen die nodig zijn om tot een economie van broederschap te komen.

www.driegonaal.nl

Maandag 10  juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Waldo op Thujaveld

Bezielde Bodyboost: moeiteloos uit je hoofd in je lijf – Johan Meijen (workshop)

Ga je met me mee … op het pad van spelen …  om weer te ervaren hoe het is … als je helemaal niets moet … als beweging als vanzelf gaat … als je vanuit vrijheid je eigen adem en lichaamsimpulsen kunt volgen. We noemen het Bezielde Body Boost vanwege de moeiteloosheid waarmee we ons lijf, onze beweging en adem verkennen en verdiepen. En verrassen je met elementen die in jezelf te ervaren zijn, zoals vrijheid, speelsheid, ruimte, sensualiteit, ontroering, ontspanning en heelheid. In de moeiteloosheid kan een enorme diepe verbinding  gevoeld worden.

 www.rebalancer.eu

Maandag 10 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Vorm & beweging in de natuur – Marre Bouwhuis

In deze experimentele workshop gaan we op zoek naar vormen en bewegingen in de natuur.
Deze onderzoeken we op papier en met ons lijf en bundelen we vervolgens samen tot een vormtekening of mandala die we daarna alleen, in tweetallen of in groepjes met ons lichaam weer in beweging gaan brengen. Kunstzinnige ervaring is niet nodig.
Wel de bereidheid om kunstzinig aan de slag te gaan!

www.herbalwisdom.nl

Maandag 10 juli 2023 – 11:00 – 12:30, bij de tipi op het Berkenveld

Magisch atelier – Anneke Blokzijl en anderen (kinderactiviteit)

We gaan onze eigen creatie/magie inzetten om van natuurlijke materialen iets te maken. Door met natuurlijke materialen te werken kom je op een andere manier in aanraking met de natuur en wordt je nieuwsgierigheid ernaar geprikkeld. Je gaat anders kijken naar een stok, een steen, een veer. Je creatieve brein wordt gestimuleerd. Nog een bijkomend voordeel is dat dit materiaal gewoon gratis voorhanden is.

Heb je nog thuis materialen om in je kunstwerk te verwerken… neem het gerust mee! Samen maken we magische creaties!

Maandag 10 juli 2023, 9:30 – 12:30 uur, Rode Jaspis

Klankbaden -Joyce Hellendoorn

Lekker ontspannen liggen op de massagetafel terwijl ik voor je zing.  Afgestemd op dat wat jij nu voelt wat je nodig hebt.
Laat je overspoelen door deze helende klanken die werken als een massage voor de ziel. Van harmonieuze klanken, tot wie weet wel vreemde klanken, boventonen
en soms zelfs intuïtieve liederen uit verre oorden.

www.voicemedicine.nl

Middagprogramma

Maandag 10 juli 2023 – 14:30 – 16:30 uur, Amethist

Grondeigendom in de associatieve economie – John Hogervorst (lezing)

Wat wonderlijk: al sinds het oude Rome is de manier waarop we met het eigendom (van grond en kapitaal) omgaan, nauwelijks veranderd. Is er dan op dit punt geen sprake van ‘voortschrijdend inzicht’? – Des te wonderlijker omdat de manier waarop grond, kapitaal en bedrijven nu in (privé-)eigendom zijn, desastreus uitwerkt en mens en aarde naar de rand van de afgrond dringen.

www.driegonaal.nl

 

Maandag 10 juli 2023, 14:30 – 16:30 uur, Waldo op het Thujaveld

De kunst van mindful communiceren – Tineke Coolen (workshop)

Tijdens deze ervaringsgerichte workshop gaan we oefenen in het aandachtig luisteren en spreken, om zo tot meer interpersoonlijke verbondenheid te komen. Dit doen we met korte  begeleide oefeningen in wisselende twee tallen, binnen een veilige setting. Stapsgewijs ervaren wat er bij je gebeurt als je vertraagt, je opent voor jezelf en de ander. Ruimte creëren om je geneigdheden op te merken en daarin ontspannen. Uitgenodigd worden om daarbij zacht, liefdevol en vriendelijk naar jezelf te zijn.

Maandag 10 juli, 14:30 – 16:30, Veld van Verandering

Het heilig vuur, voor kinderen – Jan Paul Kuiper (workshop, kinder-activiteit)

In de oude tradities van de hele wereld heeft het Vuur een hele belangrijke plaats. Het Vuur is het Hart van de mensen die in een Cirkel samenkomen. Onze Voorouders hebben het Vuur altijd als Heilig beschouwd. Maar wat is dat eigenlijk, een Heilig Vuur? In deze Cirkel gaan we speciaal voor kinderen in op de betekenis en de verhalen van het Heilig Vuur.

www.teocalli.nl 

Maandag 10 juli 2023, 14:30 – 16:30 uur, Rode Jaspis of Rozenkwarts

Zen in Moeiteloos Meesterschap – Marcel Verheugd (sessies)

Zen in Moeiteloos Meesterschap is een individuele Coaching sessie. Voor musici maar ook alle andere talentschappen waar verlangen in is om moeiteloze stroming op te verkrijgen. Vanuit een hulpvraag kunnen we letterlijk en figuurlijk het Zen pad op.  En samen kijken wat er te ontvangen is uit de Bron.

www.marcelverheugd.nl

Maandag 10 juli 2023, 14:30 – 16:45 uur, Rode Jaspis

Klankbaden -Joyce Hellendoorn

Lekker ontspannen liggen op de massagetafel terwijl ik voor je zing.  Afgestemd op dat wat jij nu voelt wat je nodig hebt.
Laat je overspoelen door deze helende klanken die werken als een massage voor de ziel. Van harmonieuze klanken, tot wie weet wel vreemde klanken, boventonen
en soms zelfs intuïtieve liederen uit verre oorden.

www.voicemedicine.nl

Maandag 10 juli – 14:30. -16:30 uur, De Markt

Plantenprints maken op textiel – Marre Thalita

Tijdens het Triskal Festival kun je bij Marre je eigen plantenprints maken op textiel. Deze katoenen lapjes kun je daarna zelf omtoveren tot bijvoorbeeld een kussensloop of knikkerzakje. Voor de materiaalkosten staat er een donatiepot. De richtlijn is €0,50 per print. Deze activiteit is voor kleine én grote kinderen die willen spelen en creëren met de natuur.

www.herbalwisdom.nl

Maandag 10 juli 2023, 17:00 – 17:15, bij de tipi op het Berkenveld

Even ‘op verhaal komen’ – de voorleesclub

Eén van de leden van de voorleesclub leest een kort kinderverhaal voor. Zodat jonge kinderen – voordat ze ‘hangry’ worden en het eten geserveerd wordt – even een klein momentje hebben om ‘op verhaal te komen’.

Avondprogramma

Maandag 9 juli 2032 – 19:15:00 – 20:45 uur, Amethist

Misha, Norah, Hugo & Jasmin – Singer/Songwriters & Spoken Word

Misha Bouwhuis, Norah Bouwhuis, Hugo & Jasmin zullen enkele door hen zelf geschreven liederen zingen en teksten voordragen.

Maandag 10 juli 2023, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Maandag 10 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op het Thujaveld

Biodanza – Richard Loohuis

Biodanza is een laagdrempelige en speelse manier van bewegen op uiteenlopende muziek, zonder pasjes of ‘dansjes’, die je uitnodigt te genieten van jezelf, contact met anderen en de wereld om je heen. Je ontdekt jouw kracht, je zachtheid, je levensvreugde, jouw unieke beweging en mogelijkheden. Inspanning/vitaliteit en vertraging/ontspanning wisselen elkaar af. Biodanza is voor iedereen toegankelijk. Ook als je denkt niet te kunnen dansen of wanneer je beperkingen hebt, ben je van harte uitgenodigd! Omdat we niet praten tijdens de workshop, kun je helemaal bij je eigen ervaring zijn. Kom en dans het leven!

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

www.richardloohuis.nl, www.biodanza.nl

Maandag 10 juli 2023, 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.