Maandag 10 juli

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Hieronder vind je nog het dagprogramma van het eerste Triskal Festival in 2022.

Maandag is naar de maan genoemd. Bij de Romeinen heette de dag dies Lunae, wat Latijn is voor “dag van de maan”.

Maandag 11 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Singin’ for Peace (Mantra zingen) – Janina Stopperka (start van de dag)

Zingen beschouw ik als iets dat ons gegeven werd om van ziel tot ziel met elkaar te communiceren.  Daarom is zingen vanuit onze onderbuik (voor mij de zetel van de ziel) zo fijn. Tijdens deze ochtend zingen we spirituele liederen uit verschillende werelddelen. We verbinden we ons met ons eigen diepe binnenste en tegelijk met de kern van alles. We zingen voor de natuur in ons en om ons heen. Geven ons over aan de klanken en verzinnen eigen tweede stemmen. Ik begeleid op accordeon, ukelele en sjamanentrom. 

Ik studeerde muziek in DE en NL en werkt sinds 20 jaar als koordirigente, zangeres en docente voor zang, piano en ukelele. 

Maandag 10 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Associatieve economie in het licht van de sociale driegeleding – John Hogervorst

De sociale driegeleding is het startpunt van een weg naar verwerkelijking van vrijheid,  gelijkheid en broederschap in de samenleving: elk ideaal heeft in een (gezonde) samenleving zijn eigen plek. Vanuit dit kader gaan we op zoek naar de inzichten en stappen die nodig zijn om tot een economie van broederschap te komen.

www.driegonaal.nl

Maandag 10 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Waldo op het Thujaveld

Opstellingen – Arjan Verschuur (workshop)

In deze workshop kun je kennis maken met familie- en organisatie-opstellingen als werkvorm en/of de manier waarop Arjan deze begeleidt. Arjan volgde vanaf 2013 opleidingen en seminars bij Desiree van der Krogt, Stephan Hausner, Bibi Schroder, Bert Hellinger en Barbara Hogendoorn om zich in het ambacht te bekwamen. Vanaf 2014 geeft hij eens per maand een workshop met opstellingen en in september 2023 start hij voor de tweede keer met het geven van de 1,5 jarige opleiding Familie-opstellingen en systemisch werk.

Maandag 11 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Basisworkshop Essentiële Oliën – Marian Koster (workshop)

Essentiële oliën hebben zoveel potentie en mogelijkheden, ik deel altijd graag mijn enthousiasme hierover. Met hun hoge trilling en holistische werking zijn ze van onschatbare waarde. Tijdens het festival heb ik een vaste plek in La Cantina waar je me kunt opzoeken voor meer info of een consult.
Ik geef op het Veld van Verandering een basis workshop over hoe je je kunt verbinden met essentiële oliën. Hoe ze een plek kunnen krijgen in jouw leven en wat dat voor jou kan betekenen. Deelname is gratis en er is plek voor maximaal 10 personen.

Maandag 11 juli 2022 – 11:00 – 12:30, Amethist

Verbinden met de Bron – Jenneke te Voortwis (workshop)

Onderga een Nieuwe ervaring die je bewustzijn verruimt! Na een inleiding neem ik je mee in een meditatieve ervaring waarin je jouw eigen unieke verbinding met het Universum voelt: oneindige rust en liefde die Al-tijd door je heen stroomt. 

De onzichtbare wereld is mijn tweede thuis, gecultiveerd door jarenlang beoefenen van verscheidene meditatievormen en bewustzijnswerk. Ik deel met vreugde mijn goud in individuele sessies en cursussen!

Maandag 10 juli 2023 – 14:30 – 16:30 uur, Amethist

Grondeigendom in de associatieve economie – John Hogervorst

Wat wonderlijk: al sinds het oude Rome is de manier waarop we met het eigendom (van grond en kapitaal) omgaan, nauwelijks veranderd. Is er dan op dit punt geen sprake van ‘voortschrijdend inzicht’? – Des te wonderlijker omdat de manier waarop grond, kapitaal en bedrijven nu in (privé-)eigendom zijn, desastreus uitwerkt en mens en aarde naar de rand van de afgrond dringen.

www.driegonaal.nl

 

Maandag 10 juli 2023, 14:30 – 16:30 uur, Waldo op het Thujaveld

De kunst van mindful communiceren – Tineke Coolen (workshop)

Tijdens deze ervaringsgerichte workshop gaan we oefenen in het aandachtig luisteren en spreken, om zo tot meer interpersoonlijke verbondenheid te komen. Dit doen we met korte  begeleide oefeningen in wisselende twee tallen, binnen een veilige setting. Stapsgewijs ervaren wat er bij je gebeurt als je vertraagt, je opent voor jezelf en de ander. Ruimte creëren om je geneigdheden op te merken en daarin ontspannen. Uitgenodigd worden om daarbij zacht, liefdevol en vriendelijk naar jezelf te zijn.

Maandag 11 juli 2022 – 19:30 – 21:00, Amfitheater

Joya Tierra  – Joyce Hellendoorn en Janina Stopperka (optreden)

Joya Tierra betekent schat of sieraad van de aarde. Onze prachtige planeet aarde is dan ook onze grote inspiratie tot het maken van onze muziek. Tijdens onze improvisaties laten we ons leiden door de elementen en door wat er door ons heen gezongen wil worden. Onze eigenwijze zelfgeschreven liedjes komen voort uit onze diepste zielenroerselen. Een samenzang die klinkt als een klok waarin we elkaar uitdagen steeds in het moment te blijven waardoor geen nummer ooit hetzelfde zal klinken. 

Maandag 10 juli 2023, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Maandag 11 juli 2022 – 21:00 – 22:30, Thujaveld

Dans reis  – Marcel Verheugd

Op deze dansavond neemt Marcel je mee op een reis. Naar bewegingen die je wellicht nog nooit gemaakt hebt. Ruimtes die nog niet hebt ingenomen. Kiemkracht die je misschien nog nooit hebt gevoeld. De Muziek, Marcel, je lichaam zullen je in alle vrijheid leiden….

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

Maandag 10 juli 2023, 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.