Gaia’s Gastronomie

Tijdens het Triskal Festival kun je op verschillende manieren aan heerlijk biologisch eten & drinken komen. Namelijk door van huis uit je eigen eten en drinken mee te nemen, door tijdens je verblijf op de camping je eigen eten & drinken te verzorgen met ingrediënten uit Marieke’s Winkeltje of door eten & drinken te halen bij de biologische cateraars die wij speciaal voor het Triskal Festival hebben uitgenodigd.

Neem je eigen bord, kom, mok en bestek mee!

Voor welke optie je ook kiest: neem in elk geval je eigen beker, bord en bestek mee!

Eén van de uitgangspunten van Hof van Moeder Aarde is namelijk duurzaam doen. Dit betekent o.a. dat we geen onnodig afval willen produceren. En bekers, borden en bestek die bedoeld zijn om eenmalig te gebruiken en daarna weg te gooien, vallen wat ons betreft in de categorie ‘onnodig afval’. Daarbij maakt het voor ons niet uit af dat afval van plastic, karton of hout is. Er zijn op Hof van Moeder Aarde echter onvoldoende duurzame bekers, soepkommen, borden en bestek aanwezig om > 50 mensen te kunnen voorzien. Vandaar het dringende verzoek om je eigen (diepe) bord, kom, mok en bestek mee te nemen.

Marieke’s Winkeltje

In Marieke’s Winkeltje vind je een volledig assortiment biologische levensmiddelen, exclusief vlees en vis.

We zorgen er voor dat deze coöperatieve camping-winkel voor aanvang van het Triskal Festival goed gevuld is!

Tijdens het Triskal Festival bakken we één keer per dag zelf biologisch brood van Zonnemaire af. Brood dat je ’s avonds voor 20:00 uur in het broodschrift bij de receptie hebt besteld, ligt de volgende ochtend om 9:00 uur voor je klaar in La Cantina.

Biologische lunches en diners verzorgd door Debby Broersma

Van donderdag 27 juni t/m zondag 30 juni zorgt Debby Broersma van www.debsfood4soul.nl voor overheerlijke lunch-soepen en diners in onze eigen Herberg Jade.

Lunch-soep € 5,50 per persoon per dag

Diner € 19,50 per persoon per dag

All in pakket voor alle dagen € 90,00 per persoon

Bestel hier je tickets voor lunch & diner!

Koffie met een Verhaal

Bij een goed kop koffie hoort een goed gesprek. Of gewoon puur genieten, in je eentje, met dat ene bakje kopje; ben je dan niet in gesprek met jezelf? En wat is dan jouw verhaal, wat wil je delen? Gesprekken en verhalen liggen heel dicht bij elkaar. En dat allemaal bij dat ene kopje koffie, of een Cappuccino. En een derde zweert weer bij een Latte Macchiato. Het kan allemaal.

De Geheimen van Kwaliteitskoffie: Een Verdieping in Smaak
Het genot van een uitstekende kop koffie schuilt in de details. Om echt te genieten van het rijke en gevarieerde smaakprofiel van koffie, zijn er drie belangrijke aspecten die je moet begrijpen: vers gebrande koffiebonen, medium roasting en de zoetheid die kenmerkend is voor kwaliteitskoffie.

En wat is het geheim van een goed gesprek? Eigenlijk weten we dat allang. Luister aandachtig: Maak oogcontact, stel vragen en vat samen. Zo ervaar je de ander écht. Vraag door: Ga verder dan simpele vragen. Met ‘wat’, ‘hoe’ of ‘waarom’ kom je tot diepere inzichten. Deel jezelf: Wees open en authentiek. Zo creëer je een gelijkwaardige band en moedig je anderen aan hetzelfde te doen.

En dat allemaal bij dat ene kopje koffie. Zie je, een kopje koffie is zoveel meer. Welkom bij de Hofbarista op het Triskalfestival.

 Foto: Echt Mooij Fotografie

Hapjes voor tussendoor

Tijdens het Triskal Festival zullen er lekkere hapjes voor tussendoor te koop zijn. Zoete hapjes en hartige hapjes. Voor bij de koffie of thee. Of gewoon zomaar. Omdat het zo lekker is 😉 Je vindt ze op een tafel bij de selfservice in La Cantina.

Matig met alcohol, rookvrij en geen drugs

Hof van Moeder Aarde is geen horeca-gelegenheid. Er zal tijdens het Triskal Festival dan ook geen alcohol geschonken worden. Op Hof van Moeder Aarde geldt daarnaast als huisregel:

“geniet nooit met mate, maar houdt maat als je alcohol drinkt”.

In de gebouwen en op het buitenterrein van Hof van Moeder Aarde mag niet gerookt worden. Dus als je behoefte hebt aan “frisse lucht” wordt je vriendelijk verzocht om naar de rook-plek te gaan, die we op één van de parkeerplaatsen zullen creëren.

Het is op het terrein van Hof van Moeder Aarde niet toegestaan om (soft)drugs te gebruiken.