Woensdag 12 juli

Programma onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. onvoorziene omstandigheden.

De naam woensdag is afgeleid van Wodans dag. Deze Germaanse naam komt overeen met de Latijnse benaming Dies Mercurii: de dag van de god en planeet Mercurius. De Germaanse god Wodan (Wotan|Woden) beschouwde men als dezelfde god als Mercurius.

Ochtendprogramma

Woensdag 12 juli 2023, 9:30 – 10:30 uur, Amethist

Kundalini Yoga – Astrid van de kerkhof (start van de dag)

Kundalini yoga is een krachtige vorm van yoga en omvat dynamische lichaamsoefeningen gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken, mudra’s, mantra’s en creatieve meditaties. Kundalini yoga draagt bij aan de bewustwording van je fysieke, mentale en emotionele gesteldheid. Het vergroot je focus en versterkt innerlijke kracht en veerkracht. Daarnaast leer je hoe je ademhaling kunt inzetten om te ontspannen en je vitaliteit te verbeteren. Zo draagt een regelmatige beoefening van Kundalini yoga bij aan stressmanagement en leert het hoe je om kunt gaan met weerstand en tegenslagen.

Astrid van de Kerkhof volgde 7 jaar Kundalini yoga lessen en de opleiding tot Maha Kundalini Tantra docent.

Woensdag 12 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Seksualiteit, intimiteit en liefde in ons mens zijn – Mila Bosman & Misha Bouwhuis (interactieve lezing)

Wij zijn Mila en Misha. Wij zijn op ontdekkingsreis in seksualiteit, intimiteit en liefde. Dat zijn we eigenlijk ons hele leven al. En misschien is dat voor iedereen wel zo. In deze lezing nemen we jullie graag mee in onze reis, mee in onze ontdekkingen. Eigenlijk zijn we allemaal mens op deze reis en wij hebben het idee dat we dat soms vergeten.

We willen jullie graag in volle openheid ontvangen in onze reis. En de ruimte bieden voor jullie om ook te delen over jullie reis. Met alles wat er leeft. Je bent vrij om zo open te delen of zo dicht bij jezelf te blijven als voor jou goed voelt.

Woensdag 12 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Waldo op het Thujaveld

Uku-singers – Janina Stopperka (workshop)

Weet je, dat een ukelele een vriend kan worden, die er altijd voor je is als je hem nodig hebt? Tijdens deze workshop leert zangeres en zangcoach Janina Stopperka (DE/NL) je twee communitysongs op de ukelele te begeleiden. Wie geen ukelele heeft mag er een bij Janina lenen. Wees niet bang, dat je niet goed genoeg speelt. Het enige wat nodig is, dat je er plezier van krijgt. Kom samen spelen!

www.janinastopperka.nl

Woensdag 12 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Slimme supplementen voor een bewuste levensstijl – Marian Koster

Als je het gevoel hebt dat je beter zou willen slapen, een beter humeur zou kunnen hebben, een betere spijsvertering zou fijn zijn, meer energie zou een kado zijn, wat diepgeworteld herstel in je lichaam, heel graag of als je een gezonde basis wilt leggen dan zijn supplementen een slimme keuze.
In een gezonde levensstijl passen supplementen die ervoor zorgen dat je nog meer uit je leven kan halen. Ze geven je ook het steuntje in de rug om goed te herstellen en positieve energie te vinden.
Kies dan voor slimme supplementen, getest en puur, met hoge opneembaarheid van een betrouwbaar bedrijf.

www.jouwaromacoach.nl

Woensdag 12 juli 2023 – 11:00 – 12:30, bij de tipi op het Berkenveld

Magisch atelier – Anneke Blokzijl en anderen (kinderactiviteit)

We gaan onze eigen creatie/magie inzetten om van natuurlijke materialen iets te maken. Door met natuurlijke materialen te werken kom je op een andere manier in aanraking met de natuur en wordt je nieuwsgierigheid ernaar geprikkeld. Je gaat anders kijken naar een stok, een steen, een veer. Je creatieve brein wordt gestimuleerd. Nog een bijkomend voordeel is dat dit materiaal gewoon gratis voorhanden is.

Heb je nog thuis materialen om in je kunstwerk te verwerken… neem het gerust mee! Samen maken we magische creaties!

Woensdag 12 juli 2023, 9:30 – 12:30 uur, Rode Jaspis

Diep helende massages – Eline Lucie de Groot (sessies)

We gaan samen op reis door jouw lichaam. Waarbij je vanuit ontspanning zal voelen wat  losgelaten mag worden. Ik begeleid je hierin met energiewerk, soundhealing, orgaan helende- en intuïtieve massage, in afstemming met jouw vraag. We zullen gestagneerde energie in beweging brengen en je zal op een diepere laag voelen, waardoor je meer in volledig bewustzijn kan zijn.

www.elinedegroot.nl

Woensdag 12 juli, 11:00 – 12:30 uur, De Markt

Plantenprints maken op textiel – Marre Thalita

Tijdens het Triskal Festival kun je bij Marre je eigen plantenprints maken op textiel. Deze katoenen lapjes kun je daarna zelf omtoveren tot bijvoorbeeld een kussensloop of knikkerzakje. Voor de materiaalkosten staat er een donatiepot. De richtlijn is €0,50 per print. Deze activiteit is voor kleine én grote kinderen die willen spelen en creëren met de natuur.

www.herbalwisdom.nl

Middagprogramma

Woensdag 12 juli, 14:30 – 16:30 uur, Amethist

Het Pad van de Wildeman – Arjan Verschuur (lezing)

Geïnspireerd door het verhaal van De Wildeman heeft Arjan een 16-fasen model voor transformatieprocessen ontwikkeld. Dit model noemt hij Het Wiel van Transformatie. Dit model kun je zowel op de weg naar binnen als op de weg naar buiten toepassen. En als je de moeite neemt om het model te doorgronden, doorloop je ook nog een derde weg, namelijk: de weg van inzicht. Deze drievoudige inwijdingsweg noemt Arjan Het Pad van de Wildeman. Tijdens deze interactieve lezing kun je daarmee kennis maken.

www.arjanverschuur.nl

Woensdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Thujaveld

Movement Medicine – Harm Koopmans (workshop)

Move your ass! Kom in beweging! Beweging is een krachtig medicijn. Je bent welkom precies zoals je bent. Ik zorg voor begeleiding en muziek om de beweging te ondersteunen. Doe es gek, misschien ga je zelfs wel dansend door de ruimte, stilzitten is er in ieder geval niet bij.

Harm: “Ik deel mijn liefde voor muziek graag met iedereen die net als ik wil ervaren dat beweging veel heling en groei in je leven brengt.”

Woensdag 12 juli 2023- 14:30 – 16:30, Veld van Verandering

Ceremonie teachings – Aschwin Bergsma en Jan Paul Kuiper (workshop)

Ceremonies zijn een belangrijk onderdeel van de oude tradities over de hele wereld. Met Ceremonies wordt het leven gevierd en geëerd. Er bestaan veel verschillen tussen de Ceremonies van alle diverse tradities, maar er zijn ook veel overeenkomsten. In deze Cirkel gaan we in op de belangrijkste principes van Ceremonies, en hoe we deze zelf kunnen toepassen, en in de praktijk kunnen brengen.

www.teocalli.nl 

Woensdag 12 juli 2023, 14:30 – 16:45 uur, Rode Jaspis

Rebalancing – Johan Meijen (sessies)

Ik werk met je lichaam, waarbij je aan-geraakt wordt, afgestemd op wat er voor jou nodig is. Het doel is om je zelfhelend vermogen te stimuleren. Dit kan betekenen dat je diep ervaart dat je lichaam een heerlijk huis is om ontspannen in te wonen. Een thuis komen bij jezelf, om van daaruit de wereld nieuw tegemoet te treden. Tijdens het festival gebruik ik primair technieken vanuit Rebalancing en Trager. Waar nodig aangevuld met methoden vanuit Somatic Experiencing/Trauma Healing, counseling- en zelfonderzoek.

www.rebalancer.eu

Woensdag 12 juli 2023, 14:30 – 16:30, bij de tipi op het Berkenveld

Magische zang-cirkel – Joyce Hellendoorn (kinderactiviteit)

Joyce tovert samen met haar vriend de paardendrum liedjes uit de lucht die we lekker samen gaan zingen. We zingen de liedjes voor de bloemen en voor de dieren en jullie mogen kiezen welke dat zijn. Liedjes zijn er altijd, je hoeft ze alleen maar te vangen.

Woensdag 12 juli 2023, 16:45 – 17:45 uur, Berkenveld

Icarus – Gery Groot Zwaaftink (kindervoorstellling)

Een spannende vertelling over Daidalus de uitvinder en zijn zoontje Icarus die omdat ze moeten vluchten voor de wrede koning Minos moeten leren vliegen. Dat loopt niet zo goed af. Daidalus neemt wraak op de nare koning.

Een spannende Griekse vertelling voor kinderen v.a. 7 jaar. (Zijn er veel kleine kinderen dan kies ik voor de vertelling ‘De wondernachtegaal’).

www.gerygrootzwaaftink.nl

 

Avondprogramma

Woensdag 12 juli 2023, 19:15 – 20:45 uur, Amfitheater of Berkenveld

Gery Groot Zwaaftink – troubadour/verhalenverteller

Ik ben zoals je kunt zien een troubadour en verhalenverteller. Ik beoefen het op één na oudste beroep ter wereld. Overal waar men maar wil luisteren, zing ik mijn liedjes en vertel mijn verhalen ter lering ende vermaak. In de zomer trek ik rond met mijn woonwagen om de mensen te verrassen met mijn spannende, ontroerende en gekke verhalen en liedjes. Ook dit jaar kom ik weer met veel plezier spelen en vertellen op het Triskal festival. Kom luister en geniet.

www.gerygrootzwaaftink.nl

Woensdag 12 juli 2023, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Woensdag 12 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Vrij dansen op klassieke muziek – Marcel Verheugd & Carianne Keus

Hoe wil jouw lichaam bewegen als je in deze reis uitgenodigd wordt door klassieke muziek? Ons verrast het steeds weer. Een dans vivencia samenstellen met uiteenlopende onverwachte maar afgestemde klassieke muziek is al een wonderlijk spel.

Dat willen we graag delen. Weet jezelf helemaal welkom en laat je meenemen in zacht golvende melodieën en extatische ritmes.

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

Woensdag 12 juli 2023, 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.