Woensdag 12 juli

Deze pagina moet nog aangepast worden. Hieronder vind je ter beeldvorming het programma van het Triskal Festival 2022. Programma onder voorbehoud.

De naam woensdag is afgeleid van Wodans dag. Deze Germaanse naam komt overeen met de Latijnse benaming Dies Mercurii: de dag van de god en planeet Mercurius. De Germaanse god Wodan (Wotan|Woden) beschouwde men als dezelfde god als Mercurius.

Ochtendprogramma

Woensdag 12 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Mijn plek als Mens op Aarde in de Kosmos – Jenneke te Voortwis (interactieve lezing)

Ontvang nieuw licht op jouw unieke mens-zijn in tijd-ruimte op Aarde. Met als achtergrond de mensheidsontwikkeling en oneindige expansie van ons Universum. In meditatie doe je nieuwe inzichten op over wat jij vanuit jouw wezensessentie van de Bron Hier-Nu op Aarde komt doen. 

De onzichtbare wereld is mijn tweede thuis, kosmologie en healing-werk van Omnium Universe vormen de basis van mijn bewustzijnswerk.
Ik deel met vreugde mijn goud in individuele sessies en cursussen!

www.goudinhanden.nu

Woensdag 13 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Introductie cacao-ceremonie – Marcel Verheugd (workshop)

Marcel is naast zijn roeping in de muziek, de akoestische gitaar, dans ook geroepen door de cacao. Deze hart-openende helende plant geeft hem nog meer verdieping in de sensitiviteit waar zijn hart zo ligt. In rituele sfeer zal hij zijn ervaringen en kennis naar innerlijke vrijheid bekrachtigd door het geweide veld van de cacao graag delen.

In deze introductie kun je een kennismaking beleven met wat deze plant in een energie van sterke intentie voor jou kan betekenen.

Woensdag 12 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Waldo op het Thujaveld

Uku-singers – Janina Stopperka (workshop)

Weet je, dat een ukelele een vriend kan worden, die er altijd voor je is als je hem nodig hebt? Tijdens deze workshop leert zangeres en zangcoach Janina Stopperka (DE/NL) je twee communitysongs op de ukelele te begeleiden. Wie geen ukelele heeft mag er een bij Janina lenen. Wees niet bang, dat je niet goed genoeg speelt. Het enige wat nodig is, dat je er plezier van krijgt. Kom samen spelen!

www.janinastopperka.nl

Woensdag 13 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Rode Jaspis

Chakra-opstellingen – Joke Houwers (1-op-1 sessies)

Eén voor één je eigen chakra’s ervaren; hun energie of blokkade, hun verbinding met de andere chakra’s of niet, hun levendigheid of er stroomt net genoeg doorheen, geladen met emoties of neutraal, zitten er (nog) overtuigingen en aannames. In je chakra’s kun je van alles tegen komen wat te maken heeft met je emotionele gezondheid. In deze opstelling reizen we samen door je chakra’s en brengen heling daar waar nodig.

Woensdag 13 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, verzamelen bij Toermalijn

Wildplukworkshop “Eten uit de natuur” – Marre Bouwhuis (voor kinderen en volwassenen)

In het bos, op de velden en langs de bosrand groeien allerlei eetbare planten en bloemen. In deze workshop gaan we op speurtocht op Hof van Moeder Aarde op zoek naar eetbare planten en bloemen. Onderweg prikkelen we de zintuigen met leuke oefeningen.

Na de wandeling maken we een heerlijke lunch met de ingrediënten die we verzameld hebben, zoals bijvoorbeeld heksensoep (in de heksenketel boven het vuur), kleurrijke bloemenboter en/of kruidenkwark.  Bij deze workshop zijn volwassenen en kinderen welkom.

Woensdag 13 juli 2022 – 11:00 – 12:30, op de markt op het Berkenveld

T-shirts Tie Dye met indigo verven – Couleur Locale (Voor kinderen en volwassenen).

Als je zelf een gewassen wit t-shirt hebt, kun je die meenemen. En anders hebben wij shirts in verschillende (kinder)maten. 

Middagprogramma

Woensdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Thujaveld

Movement Medicine – Harm Koopmans (workshop)

Move your ass! Kom in beweging! Beweging is een krachtig medicijn. Je bent welkom precies zoals je bent. Ik zorg voor begeleiding en muziek om de beweging te ondersteunen. Doe es gek, misschien ga je zelfs wel dansend door de ruimte, stilzitten is er in ieder geval niet bij.

Harm: “Ik deel mijn liefde voor muziek graag met iedereen die net als ik wil ervaren dat beweging veel heling en groei in je leven brengt.”

Woensdag 13 juli 2022 – 11:00 – 12:30 14:30 – 16:30 uur, Amethist

De Roep van de Wildeman – Arjan Verschuur (interactieve lezing)

Het archetype van de Wildeman roept je op om op avontuur te gaan. Niet naar exotische oorden in de buitenwereld, maar naar onbekende gebieden in je binnenwereld. In de symbooltaal van het verhaal van De Wildeman of IJzerhans wordt de essentie van deze innerlijke reis samengevat als: het woud in gaan, de poel leeg scheppen en terug keren met de wildeman. In deze interactieve lezing laat Arjan je dat met behulp van mini-opstellingen aan den lijve ervaren.

Avondprogramma

Woensdag 12 juli 2023, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Woensdag 12 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Vrij dansen op klassieke muziek – Marcel Verheugd & Carianne Keus

Hoe wil jouw lichaam bewegen als je in deze reis uitgenodigd wordt door klassieke muziek? Ons verrast het steeds weer. Een dans vivencia samenstellen met uiteenlopende onverwachte maar afgestemde klassieke muziek is al een wonderlijk spel.

Dat willen we graag delen. Weet jezelf helemaal welkom en laat je meenemen in zacht golvende melodieën en extatische ritmes.

Woensdag 12 juli 2023, 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.