Zondag 30 juni 2024

Ochtendprogramma

Zondag 30 juni 2024, 9.30 – 10.30 uur, Amethist

Yoga – Marcel Verheugd (start van de dag)

Een fijne start van de ochtend met yoga/meditatie/(live-)muziek en soms ook dans. Naar aanleiding van een thema die mij die periode bezighoud, zal ik jullie meenemen in een reis. Met live (gitaar)muziek, bijpassende yoga, een diepte meditatie en/of soms ook bewegen in dans op muziek.

Zorg voor gemakkelijk dragende kleding en een open mind. Mogelijk voor beginners en gevorderden.

www.marcelverheugd.nl 

Zondag 30 juni 2024, 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Opstellingen – Arjan Verschuur

In deze workshop kun je kennis maken met familie- en organisatie-opstellingen als werkvorm en/of de manier waarop Arjan deze begeleidt. Arjan volgde vanaf 2013 opleidingen en seminars bij Desiree van der Krogt, Stephan Hausner, Bibi Schroder, Bert Hellinger en Barbara Hogendoorn om zich in het ambacht te bekwamen. Vanaf 2014 geeft hij eens per maand een workshop met opstellingen en in september of oktober 2024 start hij voor de tweede keer met het geven van de 1,5 jarige opleiding Familie-opstellingen en systemisch werk.

www.arjanverschuur.nl

Zondag 30 juni 2024, 11:00 – 12:30 uur, Thujaveld

Gipsy Celebration – Joyce Hellendoorn & Janina Stopperka

Samen heerlijke meerstemmige Roma-liederen zingen. Daarnaast een aantal krachtige warming up stemoefeningen om onze stemmen voluit te laten klinken. En…. tussendoor even lekker samen dansen op heerlijke gipsyklanken. Hoe meer gegrond je bent, hoe beter je in je lichaam zit en hoe meer je stem kan klinken.

www.voicemedicine.nl

www.zangwerkplaats-enschede.nl 

Zondag 30 juni 2024, 11:00 – 12:00 uur, Rozenkwarts

Holistic Pulsing – Ans Verneunen (1 op 1 sessies)

Terwijl je gekleed op de massagetafel ligt wordt je lichaam door zachtjes te schudden op een ontspannen manier in beweging gebracht. Deze bewegingen stimuleren je zenuwstelsel zich te ontspannen. Doordat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat verspreiden de schommelingen zich gemakkelijk en diep. Spanningen laten hierdoor gemakkelijk los.

20,00 euro per sessie van een half uur (tenzij anders vermeld op het inschrijfformulier op het grote festivalbord)

Middagprogramma

Zondag 30 juni, 14:30 – 16:30, Amethist

Ver- en Her-kennen van je aura – Joke Houwers (workshop)

Zoals de huid de grens is van je fysieke lichaam, is je aura de grens van je energetisch lichaam. Deze “zeeft” als het ware wat er aan informatie, prikkels, situaties bij je binnen komt en hoe je het ervaart. Wanneer je dit met meer bewustzijn kunt ervaren, kun je vrijer worden in je reacties op gebeurtenissen. We doen enkele oefeningen zodat je er zelf een gevoel bij gaat krijgen, bijvoorbeeld in afsluiten en openen van je aura.

www.vreugdevolzijn.nl

Zondag 30 juni, 14:30 – 16:30 uur, Thujaveld

Dans jezelf in heelheid – Eline de Groot (workshop)

Wat als we dansen met de delen in ons die ons beletten om ons vrij te voelen. Die delen die zich vaak willen verstoppen, de archetypes die zich aanpassen, dansen met de overtuigingen die maken dat we niet onze essentie laten ontvouwen?
Wat als we die delen juist ruimte geven, misschien dat ze dan juist integreren in ons zijn en dat we ons juist meer vrij en heel voelen. Een stukje Voice Dialogue, Lichaamswerk en Tantra gecombineerd in één dansreis.

www.elinedegroot.nl 

Zondag 30 juni, 13:30 – 14:30 uur, Rozenkwarts

Holistic Pulsing – Ans Verneunen (1 op 1 sessies)

Terwijl je gekleed op de massagetafel ligt wordt je lichaam door zachtjes te schudden op een ontspannen manier in beweging gebracht. Deze bewegingen stimuleren je zenuwstelsel zich te ontspannen. Doordat ons lichaam voor een groot deel uit water bestaat verspreiden de schommelingen zich gemakkelijk en diep. Spanningen laten hierdoor gemakkelijk los.

20,00 euro per sessie van een half uur (tenzij anders vermeld op het inschrijfformulier op het grote festivalbord)

Avondprogramma

Zondag 30 juni 2024, 19:15 – 20.45 uur, Amfitheater

Verhalen & Troubadour-avond (optredens)

Een avond met verhalenvertellers en zangers:

  • Wim Wolbrink, verhalenverteller, met Het Magische doek: een weduwe weeft met bloed, zweet en tranen een magisch doek met een droomlandschap. Het wordt door de elfen gestolen, waarna haar jongste zoon het in tegenstelling tot zijn egoïstische broers het op een gevaarlijke reis terughaalt. In het rijk der elfen borduurt een elfje zichzelf mee in het magische doek. Als het doek terug in de wereld van de mensen tot leven komt, komt het elfje in die wereld ook tot leven.
  • Gery Groot Zwaaftink, de Vordense troubadour en verhalenverteller, treedt al 30 jaar op met een gevarieerd programma van verhalen en muziek. Zowel volwassenen als kinderen worden meegesleept door zijn wonderlijke vertellingen, zijn liedjes en ballades.
  • Arjan Verschuur schrijft, zingt en speelt al jarenlang Nederlandstalige luisterliedjes. Liedjes die het hart raken en naar meer smaken, maar in lage dosering het beste tot hun recht komen. Tijdens deze slotavond zal Arjan dan ook maar een paar liedjes laten horen…
  • Marcel Verheugd brengt graag zijn eigen geschreven liedcomposities rond het thema Nachttrein naar Lissabon. Op de Portugese Fado geïnspireerde liederen in het Nederlands.  Maar het kan ook een Ode worden aan de grote zangers van het Nederlandse lied. Het zal zich aangeven als we samen in de tempelsfeer van het Amfitheater zitten.

Aansluitend lopen we al zingend met een prachtig nummer naar het Thujaveld voor de afsluitende dansavond!

vrij dansen op het triskal festival

Zondag 30 juni 2024, 21.00 – 22.30 uur, Thujaveld

Fiesta d’Astral dansavond- Aschwin & Jenny Bergsma

Een energy uplifting dansavond: ga mee op reis en laat alle energie eruit komen (en krijg ook energie!). Samen sluiten we knallend het Triskalfestival af!

 

Zondag 30 juni 2024, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Zondag 30 juni 2024, 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.