Dinsdag 11 juli

Aan deze pagina wordt gewerkt. Programma onder voorbehoud.

De Romeinen hadden de gewoonte om de zeven dagen van de week naar de voornaamste hemellichamen te noemen.  De hun bekende planeten droegen namen van Romeinse goden. De dinsdag heette bij hen Martis dies, een verwijzing naar de planeet en oorlogsgod Mars. De Germanen namen die gewoonte over, maar zij gebruikten de namen van hun eigen goden als bron voor de namen van de dagen. Dinsdag is dan afgeleid van Tyr, de god van de rechtspraak.

Ochtend

Dinsdag 11 juli 2023, 9:30 – 10:30 uur, Amethist

Yoga – Marcel Verheugd (start van de dag)

Een fijne start van de ochtend met yoga/meditatie/muziek en soms ook dans.
Naar aanleiding van een thema die mij die periode bezighoudt zal ik jullie meenemen in een reis.
Met live (gitaar)muziek, bijpassende yoga, een diepte meditatie en/of soms ook bewegen in dans op muziek. Zorg voor gemakkelijk dragende kleding en een open mind.
Mogelijk voor beginners en gevorderden.

www.marcelverheugd.nl

Dinsdag 11 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Creatieve schrijfcirkel – Judith Pots en Erna Spijker

Wij zijn Erna en Judith. Twee veelzijdige creatievelingen die elkaar gevonden hebben in bewust leven, kunstzinnig werken en creatief schrijven.
In deze workshop gaan we uit ons hoofd, naar ons hart. Met als inspiratiebron Hof van moeder Aarde. Een prachtige plek in de natuur waar we middels creatieve schrijf-en tekenopdrachten ons onderbewustzijn laten spreken. Wat heeft het jou te vertellen? Het enige wat jij hoeft te doen is je eerste punt zetten op papier. Laat de pen zijn werk doen en je ziel spreken. Schrijfervaring is niet nodig.
Ps: Vergeet niet een schrift (liefst ongelinieerd) en pen mee te nemen!

Middag

Dinsdag 11 juli 2023, 14:30 – 16:30, Waldo op Thujaveld

Biodanza “Liefdevolle Aanraking” – Richard Loohuis & Tineke Coolen

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Zonder aanraking worden we letterlijk ziek. Het laat ons groeien en werkt helend bij zowel lichamelijke als geestelijke aandoeningen. De hormonen die bij afgestemd huidcontact vrijkomen, zorgen voor reductie van stress, geven ontspanning en een weldadige rust. Ook werken ze troostend en sterk verbindend.

Tijdens deze biodanza workshop gaan we in een speelse opbouw het weldadige effect van aanraking ervaren. Dit doen we met creatieve en affectieve dansoefeningen. Biodanza-ervaring is niet nodig, wel enige mate van vertrouwdheid met fysiek contact. Tot dans!

richardloohuis.nl 

Dinsdag 11 juli 2023, 14:30 – 16:30, Amethist

Besluiten nemen op basis van consent  – Arjan Verschuur (lezing)

In democratische landen worden de meeste besluiten bij meerderheid van stemmen genomen. Dit heeft als nadeel dat er veel besluiten genomen worden die ten koste gaan van een wisselende minderheid. Met als onbedoeld gevolg dat beetje bij beetje steeds meer mensen hun motivatie verliezen om mee te doen. Eén van de manieren om dat te voorkomen, is besluiten nemen op basis van consent. Dat is iets waar we op Hof van Moeder Aarde al vijf jaar mee oefenen. In deze interactieve lezing maakt Arjan je deelgenoot van wat we daar tot nu toe van geleerd hebben.

Avond

Dinsdag 11 juli 2023, 19:15 – 20:45 uur, Amfitheater

Tangoduo Shireen en Theadora 

Zij performen Argentijnse tango met dansritmes zoals wals, milonga en tango in een intieme setting. Poëzie, vertolkt met passie.

Shireen Kaijadoe: zang.

Thea van der Meer: gitaar.

Dinsdag 11 juli 2023, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Dinsdag 11 juli 2023, 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.