Dinsdag 11 juli

Programma onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. onvoorziene omstandigheden.

De Romeinen hadden de gewoonte om de zeven dagen van de week naar de voornaamste hemellichamen te noemen.  De hun bekende planeten droegen namen van Romeinse goden. De dinsdag heette bij hen Martis dies, een verwijzing naar de planeet en oorlogsgod Mars. De Germanen namen die gewoonte over, maar zij gebruikten de namen van hun eigen goden als bron voor de namen van de dagen. Dinsdag is dan afgeleid van Tyr, de god van de rechtspraak.

Ochtend

Dinsdag 11 juli 2023, 9:30 – 10:30 uur, Amethist

Yoga – Marcel Verheugd (start van de dag)

Een fijne start van de ochtend met yoga/meditatie/muziek en soms ook dans.
Naar aanleiding van een thema die mij die periode bezighoudt zal ik jullie meenemen in een reis.
Met live (gitaar)muziek, bijpassende yoga, een diepte meditatie en/of soms ook bewegen in dans op muziek. Zorg voor gemakkelijk dragende kleding en een open mind.
Mogelijk voor beginners en gevorderden.

www.marcelverheugd.nl

Dinsdag 11 juli 2022, 11:00 – 12:30, Amethist

Human Design – Esther Ardon (lezing)

Authentiek leven is belangrijk. Maar wie ben je nu echt? Waar in je lichaam mag je naar luisteren voor het nemen van beslissingen? Wat heb je hier te doen? Met Human Design is jouw gebruiksaanwijzing binnen handbereik. Jouw unieke kaart vertelt alles over jouw aura type, je strategie en autoriteit. In deze lezing deelt Esther Ardon alles wat je nodig hebt om moeiteloos door het leven te navigeren. Neem je eigen kaart mee, deze kun je gratis downloaden op: https://jovianarchive.com/Get_Your_Chart

Dinsdag 11 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Waldo op het Thujaveld

Opstellingen – Arjan Verschuur (workshop)

In deze workshop kun je kennis maken met familie- en organisatie-opstellingen als werkvorm en/of de manier waarop Arjan deze begeleidt. Arjan volgde vanaf 2013 opleidingen en seminars bij Desiree van der Krogt, Stephan Hausner, Bibi Schroder, Bert Hellinger en Barbara Hogendoorn om zich in het ambacht te bekwamen. Vanaf 2014 geeft hij eens per maand een workshop met opstellingen en in september 2023 start hij voor de tweede keer met het geven van de 1,5 jarige opleiding Familie-opstellingen en systemisch werk.

Dinsdag 11 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Creatieve schrijfcirkel – Judith Pots en Erna Spijker (workshop)

Wij zijn Erna en Judith. Twee veelzijdige creatievelingen die elkaar gevonden hebben in bewust leven, kunstzinnig werken en creatief schrijven.
In deze workshop gaan we uit ons hoofd, naar ons hart. Met als inspiratiebron Hof van moeder Aarde. Een prachtige plek in de natuur waar we middels creatieve schrijf-en tekenopdrachten ons onderbewustzijn laten spreken. Wat heeft het jou te vertellen? Het enige wat jij hoeft te doen is je eerste punt zetten op papier. Laat de pen zijn werk doen en je ziel spreken. Schrijfervaring is niet nodig.
Ps: Vergeet niet een schrift (liefst ongelinieerd) en pen mee te nemen!

Dinsdag 11 juli 2023 – 11:00 – 12:30, bij de tipi op het Berkenveld

Magisch atelier – Anneke Blokzijl en anderen (kinderactiviteit)

We gaan onze eigen creatie/magie inzetten om van natuurlijke materialen iets te maken. Door met natuurlijke materialen te werken kom je op een andere manier in aanraking met de natuur en wordt je nieuwsgierigheid ernaar geprikkeld. Je gaat anders kijken naar een stok, een steen, een veer. Je creatieve brein wordt gestimuleerd. Nog een bijkomend voordeel is dat dit materiaal gewoon gratis voorhanden is.

Heb je nog thuis materialen om in je kunstwerk te verwerken… neem het gerust mee! Samen maken we magische creaties!

Dinsdag 11 juli 2023, 9:30 – 12:30 uur, Rode Jaspis

Healing en reading – Jenneke te Voortwis (sessies)

In een individuele sessie maak ik contact met jouw hoger wezen en kunnen blokkades zich laten zien die klaar zijn om opgelost te worden. Energetische ballast loslaten brengt je op een nieuwe manier in contact met je eigen essentie. Jouw authenticiteit voorbij menselijke conditioneringen, puur bewustzijn dat op een unieke manier in jouw mens-zijn uitgedrukt wordt. Dit hernieuwde contact brengt een gevoel van Helderheid, Diepe Verbinding en van daaruit Nieuwe Richting. Desgewenst krijg je een opname van de sessie.

www.goudinhanden.nu

Dinsdag 11 juli, 11:00 – 12:30 uur, De Markt

Plantenprints maken op textiel – Marre Thalita

Tijdens het Triskal Festival kun je bij Marre je eigen plantenprints maken op textiel. Deze katoenen lapjes kun je daarna zelf omtoveren tot bijvoorbeeld een kussensloop of knikkerzakje. Voor de materiaalkosten staat er een donatiepot. De richtlijn is €0,50 per print. Deze activiteit is voor kleine én grote kinderen die willen spelen en creëren met de natuur.

www.herbalwisdom.nl

Middag

Dinsdag 11 juli 2023, 14:30 – 16:30, Amethist

Besluiten nemen op basis van consent  – Arjan Verschuur (lezing)

In democratische landen worden de meeste besluiten bij meerderheid van stemmen genomen. Dit heeft als nadeel dat er veel besluiten genomen worden die ten koste gaan van een wisselende minderheid. Met als onbedoeld gevolg dat beetje bij beetje steeds meer mensen hun motivatie verliezen om mee te doen. Eén van de manieren om dat te voorkomen, is besluiten nemen op basis van consent. Dat is iets waar we op Hof van Moeder Aarde al vijf jaar mee oefenen. In deze interactieve lezing maakt Arjan je deelgenoot van wat we daar tot nu toe van geleerd hebben.

Dinsdag 11 juli 2023, 14:30 – 16:30, Waldo op Thujaveld

Biodanza “Liefdevolle Aanraking” – Richard Loohuis & Tineke Coolen (workshop)

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Zonder aanraking worden we letterlijk ziek. Het laat ons groeien en werkt helend bij zowel lichamelijke als geestelijke aandoeningen. De hormonen die bij afgestemd huidcontact vrijkomen, zorgen voor reductie van stress, geven ontspanning en een weldadige rust. Ook werken ze troostend en sterk verbindend.

Tijdens deze biodanza workshop gaan we in een speelse opbouw het weldadige effect van aanraking ervaren. Dit doen we met creatieve en affectieve dansoefeningen. Biodanza-ervaring is niet nodig, wel enige mate van vertrouwdheid met fysiek contact. Tot dans!

richardloohuis.nl 

Dinsdag 11 juli 2023, 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

De Roep van de Wilde Vrouw – Joyce Hellendoorn (workshop)

Lezing over mijn nieuwste boek, deelcirkel & bekrachtigend stem- en energiewerk.

Over de schaduwzijde van de oude Godinnen cultussen, collectief slachtofferschap, daderschap en angst voor onze vrouwelijke kracht.

Eer je instinctieve, ongetemde, daadkrachtige, manifesterende wilde vrouw.

www.voicemedicine.nl

Dinsdag 11 juli 2023, 14:30 – 16:45 uur, Rode Jaspis

Chakra-opstellingen, healing en reading – Joke Houwers

De 7 chakra’s in ons lichaam hebben elk een eigen thema. In een chakra-opstelling ga je je eigen chakra’s ervaren en bekijken we de stroom van energie die er wel of niet door heen stroomt. Door zelf in de opstelling te staan voel je elk chakra heel direct en kan er heling plaats vinden. Een reading en healing kan gaan over alle mogelijke vragen waar je mee zit (relaties, gezondheid en alle andere mogelijke vragen).

Dinsdag 11 juli 2023, 14:30 – 16:45 uur, Tipi op het Berkenveld

Plantenworkshop voor kinderen – Marre Bouwhuis

Als planten en bomen konden bewegen en praten, hoe zouden ze dat dan doen?
Hoe loopt een eikenboom? Hoe zou hij praten? Heeft hij een diepe, lage stem of een iele, hoge stem? En hoe zou dat zijn met een berk? Of een goudsbloem? Spelenderwijs gaan we samen op ontdekking in het plantenrijk en wekken we bomen en planten tot leven.

www.herbalwisdom.nl

Dinsdag 11 juli 2023, 17:00 – 17:15, bij de tipi op het Berkenveld

Even ‘op verhaal komen’ – de voorleesclub

Eén van de leden van de voorleesclub leest een kort kinderverhaal voor. Zodat jonge kinderen – voordat ze ‘hangry’ worden en het eten geserveerd wordt – even een klein momentje hebben om ‘op verhaal te komen’.

Avond

Dinsdag 11 juli 2023, 19:15 – 20:45 uur, Amfitheater

Tangoduo Shireen en Theadora 

Zij performen Argentijnse tango met dansritmes zoals wals, milonga en tango in een intieme setting. Poëzie, vertolkt met passie.

Shireen Kaijadoe: zang.

Thea van der Meer: gitaar.

Dinsdag 11 juli 2023, 19:30 – 23:00 uur, Berkenveld

Kampvuur

Iedere avond kan er bij de vuurplaats op het Berkenveld kampvuur gemaakt worden. Daartoe is er meer dan voldoende brandhout in de vorm van schaaldelen, een zaagbok, een paar spanzagen, een kloofbijl en een handbijltje aanwezig.

Het initiatief voor het maken van het vuur laten we bij de camping-gasten van Hof van Moeder Aarde en/of de deelnemers aan het Triskal Festival. Vanaf 23:00 uur ’s avonds dient het wel stil te zijn op het Berkenveld. Zo stil dat je in de dichtsbijzijnde tent niet te horen bent.

Dinsdag 11 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Gipsy Celebration – Joyce Hellendoorn

Heerlijk dansen op gipsy muziek uit diverse culturen. Reis al dansend mee met de Roma en Sinti, van Rusland, de Balkan tot aan Spanje en Portugal. Volg en vier jouw nomadische bloed waar het heen wil dansen, laat je raken door al deze gipsy smaken.

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

www.voicemedicine.nl

Dinsdag 11 juli 2023, 22:30 – 23:00, hele terrein

Vertrek dagbezoekers

Vanaf 23:00 uur ’s avonds tot 7:00 uur ’s morgens is het stil op Hof van Moeder Aarde. Zodat ieder die dat wil van zijn of haar nachtrust kan genieten. Vandaar dat dagbezoekers om uiterlijk 23:00 uur het terrein van Hof van Moeder Aarde verlaten moeten hebben.