Lezingen

Aan deze pagina wordt gewerkt. Programma onder voorbehoud.

Zondag 10 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Vrijheid en Sprookjes – Wim Wolbrink

Wat is het wezen van vrijheid? Kunnen we dit hedentendage o zo belangrijke thema via sprookjes benaderen? Verhalenverteller Wim Wolbrink zal in deze interactieve lezing via sprookjes, mythen, filosofie en inzichten vanuit de geschienis deze bijzondere lezing vormgeven. Uitgangspunten zijn het sprookje van Roodkapje en de volgende zinnen van Rudolf Steiner: “Denken is het aangrijpingspunt. Elk individu kan zelf de schepper en de schouwer van zijn gedachten zijn. Hierin toont zich de grootsheid van de mens.”

Zondag 10 juli 2022 – 14:30 – 16:30, Amethist

Sociale Driegeleding: wat is dat? – Jan C. Saal

Wereldwijd is de menselijke samenleving in beroering. De oude standenmaatschappij voldoet niet meer en ook de democratie kan niet aan de hoge verwachtingen van vrede, welzijn en geluk voldoen. De mensheid heeft een stap in zijn ontwikkeling bereikt waar opnieuw moet worden gezocht naar samenleef-structuren die passend zijn. In die nieuwe structuren gaat het niet om de macht van enkelen, maar om de ontwikkeling van velen. Rudolf Steiner heeft in het begin van de 20-e eeuw gewezen op het feit dat deze ontwikkeling er aan kwam. Hij heeft toen de ‘driegeleding’ beschreven als levende denkrichting waarin oplossingen gevonden kunnen worden.

Jan Saal is 74 jaar oud, gehuwd en heeft drie volwassen kinderen en 7 kleinkinderen. “Ik ben opgeleid in bedrijfskunde en heb meegewerkt aan de oprichting van de Triodosbank. Door bijscholing in economie en zelfstudie ben ik op het spoor gekomen van fundamentele inzichten over driegeleding, biografie, gemeenschapsvorming en initiatiefkunde.”Meer informatie is te vinden op www.jansaal.nl

Maandag 11 juli 2022 – 14:30 – 16:30, Amethist

Joyce Hellendoorn – De Stem van de Godin, leven volgens de maancyclus

Joyce vertelt over haar boek en neemt je mee op reis door middel van verhalen, muziek en visualisatie.
Het boek is geschreven voor mensen die willen werken met de energie van de maan en met hun innerlijke archetypische godinnen.

Elke maan maak je kennis met een godin, die staat voor een bepaald aspect van jouw vrouw-zijn. Je onderzoekt zowel het licht als de schaduw. 
Door al deze aspecten van vrouwelijke energie te onderzoeken, zul je meer durven te vertrouwen op de rijkdom van je intuïtie en met de stroom mee te gaan. En als vanzelf zal de mannelijke energie in je systeem zich heel helder aandienen op het juiste moment.

Dinsdag 12 juli 11.00- 12.30 uur – Amethist

Schumann resonantie – gastspreker

De Schumann resonantie is de frequentie, de hartslag en levensenergie van moeder aarde. Alles wat leeft op deze planeet staat in verbinding met deze trilling. De tegenwoordige mens is zich hiervan echter niet bewust, omdat het ons niet is geleerd om ons hier energetisch mee te verbinden. Deze resonantie is werkelijk van levensbelang. Wanneer men dit bewust door het lichaam kan laten stromen, wordt men vrijwel direct rustiger, positiever, sterker, gezonder en gelukkiger. Tijdens de lezing wordt uitgebreider verteld wat Schumann resonantie is en doe je samen een Schumann oefening.

Dinsdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30, Amethist

Besluiten nemen op basis van consent  – Arjan Verschuur

In democratische landen worden de meeste besluiten bij meerderheid van stemmen genomen. Dit heeft als nadeel dat er veel besluiten genomen worden die ten koste gaan van een wisselende minderheid. Met als onbedoeld gevolg dat beetje bij beetje steeds meer mensen hun motivatie verliezen om mee te doen. Eén van de manieren om dat te voorkomen, is besluiten nemen op basis van consent. Dat is iets waar we op Hof van Moeder Aarde al vijf jaar mee oefenen. In deze interactieve lezing maakt Arjan je deelgenoot van wat we daar tot nu toe van geleerd hebben.

Woensdag 13 juli 2022 – 11;00 – 12:30 14:30 -16:30 uur, Amethist

De Roep van de Wildeman – Arjan Verschuur

Het archetype van de Wildeman roept je op om op avontuur te gaan. Niet naar exotische oorden in de buitenwereld, maar naar onbekende gebieden in je binnenwereld. In de symbooltaal van het verhaal van De Wildeman of IJzerhans wordt de essentie van deze innerlijke reis samengevat als: het woud in gaan, de poel leeg scheppen en terug keren met de wildeman. In deze interactieve lezing laat Arjan je dat met behulp van mini-opstellingen aan den lijve ervaren.

www.arjanverschuur.nl

Woensdag 13 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Amethist

Associatieve economie in het licht van de sociale driegeleding – John Hogervorst

Wegens ziekte is John Hogervorst helaas verhinderd.

Donderdag 14 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Plan B-itcoin – Jeroen van der Heide

Ons geld systeem is stuk!! Wat ga je leren tijdens de Plan B-itcoin workshop:

  1. Hoe ziet Plan A (de Euro) eruit tot nu toe
  2. Wat is Bitcoin en het waarom ontstaan
  3. Wat is Plan B-itcoin
  4. Wat is Plan C – BDC Crypto EURO

Jeroen is een energieke, creatieve geest die hoofd en hart in de juiste dosering combineert. Hij kwam vroeg in aanraking met BITCOIN en Blockchain en hij investeert zelf ook in Crypto.

Donderdag 14 juli 2022 – 14:30 – 16:30, Amethist

Grondeigendom in de associatieve economie – John Hogervorst

Wegens ziekte is John Hogervorst helaas verhinderd. 

We werken aan een alternatief programma-onderdeel.

Vrijdag 15 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Plan B-itcoin – Jeroen van der Heide

Ons geld systeem is stuk!! Wat ga je leren tijdens de Plan B-itcoin workshop:

  1. Hoe ziet Plan A (de Euro) eruit tot nu toe
  2. Wat is Bitcoin en het waarom ontstaan
  3. Wat is Plan B-itcoin
  4. Wat is Plan C – BDC Crypto EURO

Jeroen is een energieke, creatieve geest die hoofd en hart in de juiste dosering combineert. Hij kwam vroeg in aanraking met BITCOIN en Blockchain en hij investeert zelf ook in Crypto.

Vrijdag 15 juli – 14:30 – 15:30 uur, Amethist

Vrije werkers – Jeroen Arents

Toelichting volgt nog

Vrijdag 15 juli 2022 – 17:00 – 18:00, Amethist

Naar de Aarde – Laura Vegter (Boekbeleving)

Je wilt meer natuur in je leven én jouw steentje bijdragen aan een groenere wereld.
Klinkt mooi. Maar hoe doe je dat?

Ik ging op onderzoek uit en schreef het boek Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier? Tijdens deze boekbeleving deel ik de wijsheid en praktische tips die negen Nederlandse ‘Earthkeepers’ mij toevertrouwden. Samen gaan we op ontdekkingsreis. Hoe is het om contact te maken met je diepste wens? Waar gaat jouw hart van zingen? Een mooi moment om met de steun van gelijkgestemden een zaadje te planten. Voor jouw eigen (groene) droom. Meer info: www.naardeaarde.com