Lezingen

Aan deze pagina wordt gewerkt. Programma onder voorbehoud.

Dag – tijd, Amethist

Hoe de toekomst al lang in het sprookje gegrift staat – Wim Wolbrink

De afgelopen zeven jaren heeft de verhalenverteller een intensieve studie mogen verrichten naar de diepe bronnen van het sprookje. Dit heeft tot het inzicht geleid dat sprookjes veel onthullen waar de mens wezenlijk vandaan komt en waarnaar hij toe op weg beweegt. Tal van sprookjes laten onmiskenbaar zien dat de huidige crisis die het karakter van een grote omwenteling kenmerkt, rechtstreeks wijst op de nabije toekomst met de themawoorden: vrij, gelijk en samen. En laat dat nu net het thema van het Triskalfestival 2023 zijn. Hoe mooi wil je het hebben? De verteller zal een tipje van de sluier oplichten hoe sprookjes richtingaanwijzers zijn naar een nieuwe samenleving waarin we samen de dienst uitmaken.  

Dag – tijd, Amethist

Creëren met de stroom mee  – Arjan Verschuur

Transformatieprocessen gaan vaak met crises gepaard. Maar wanneer we goed afgestemd zijn op ons eigen innerlijke wezen en het wezen van dat wat we in de buitenwereld creëren, dan hoeft dat niet. Dan co-creëren we als het ware mee met de stroom die uit de bron van het leven ontspringt.

Geïnspireerd door het verhaal van De Wildeman heeft Arjan een 16-fasen model voor transformatieprocessen ontwikkeld. Dit model kan je helpen om je meer bewust te worden van de fasen die je tijdens creatieprocessen doorloopt en de paradoxale krachten die in creatieprocessen een rol spelen. En om daar bewust gebruik van te maken om je creatieprocessen op de bron van het leven af te stemmen.

Dag – tijd, Amethist

De Roep van de Wildeman – Arjan Verschuur

Het archetype van de Wildeman roept je op om op avontuur te gaan. Niet naar exotische oorden in de buitenwereld, maar naar onbekende gebieden in je binnenwereld. In de symbooltaal van het verhaal van De Wildeman of IJzerhans wordt de essentie van deze innerlijke reis samengevat als: het woud in gaan, de poel leeg scheppen en terug keren met de wildeman. In deze interactieve lezing laat Arjan je dat met behulp van mini-opstellingen aan den lijve ervaren.

www.arjanverschuur.nl

Dag – tijd, Amethist

Plan B-itcoin – Jeroen van der Heide

Ons geld systeem is stuk!! Wat ga je leren tijdens de Plan B-itcoin workshop:

  1. Hoe ziet Plan A (de Euro) eruit tot nu toe
  2. Wat is Bitcoin en het waarom ontstaan
  3. Wat is Plan B-itcoin
  4. Wat is Plan C – BDC Crypto EURO

Jeroen is een energieke, creatieve geest die hoofd en hart in de juiste dosering combineert. Hij kwam vroeg in aanraking met BITCOIN en Blockchain en hij investeert zelf ook in Crypto.