Lezingen

Programma onder voorbehoud van wijzigingen i.v.m. onvoorziene omstandigheden.

Zaterdag 8 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Hoe de toekomst al lang in het sprookje gegrift staat – Wim Wolbrink

Veel sprookjes onthullen waar de mens wezenlijk vandaan komt en waarnaar hij toe op weg beweegt. Tal van sprookjes laten onmiskenbaar zien dat de huidige crisis die het karakter van een grote omwenteling kenmerkt, rechtstreeks wijst op de nabije toekomst met de themawoorden: vrij, gelijk en samen. En laat dat nu net het thema van het Triskalfestival 2023 zijn. Hoe mooi wil je het hebben? De verteller zal een tipje van de sluier oplichten hoe sprookjes richtingaanwijzers zijn naar een nieuwe samenleving waarin we samen de dienst uitmaken.  

www.nationalevertelschool.nl

Zaterdag 8 juli 2023, 14:30- 16:30 uur, Amethist

De Roep van de Wildeman – Arjan Verschuur

Het archetype van ‘De Wildeman’ roept je op om op avontuur te gaan. Niet naar exotische oorden in de buitenwereld, maar naar onbekende gebieden in je binnenwereld. In de symbooltaal van het verhaal van De Wildeman of IJzerhans wordt de essentie van deze innerlijke reis samengevat als: het woud in gaan, de poel leeg scheppen en terug keren met de wildeman. In deze interactieve lezing laat Arjan je dat met behulp van mini-opstellingen aan den lijve ervaren.

www.arjanverschuur.nl

Zondag 9 juli 2023, 11:00- 12:30 uur, Amethist

Vrij, gelijk en samenleven – Arjan Verschuur

Vrijheid, gelijkheid en broederschap waren de idealen van de Franse revolutie. Op het eerste gezicht lijken deze idealen moeilijk verenigbaar. Maar Rudolf Steiner liet ruim een eeuw geleden zien hoe ze wèl samen kunnen gaan. Namelijk door elk van deze idealen aan een ander levenssfeer te koppelen. Namelijk ‘samen’ aan de economische sfeer, ‘gelijk’ aan de sfeer van het rechtsleven en ‘vrij’ aan de sfeer van het geestesleven. In deze lezing vertelt Arjan hoe we dit o.a. op Hof van Moeder Aarde praktisch vorm geven en hoe je hier nog veel meer over te weten kunt komen.

www.hofvanmoederaarde.nl, www.economytransformers.nl

Zondag 9 juli 2023, 14:30- 16:30 uur, Amethist

Ruimte voor Authentieke Talentontwikkeling van Jongeren voor de TOEkomst – Misha, Mila, Jet, Carianne & Joyce

Hoe zorgen we er voor dat jongeren hun talenten in vrijheid kunnen ontwikkelen? Binnen Ratjetoe zoeken, vinden & bewandelen jongeren en ouderen daartoe samen nieuwe wegen. In deze interactieve lezing delen de initiatiefnemers hun eerste ervaringen en plannen met je.

Maandag 10 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Associatieve economie in het licht van de sociale driegeleding – John Hogervorst

De sociale driegeleding is het startpunt van een weg naar verwerkelijking van vrijheid,  gelijkheid en broederschap in de samenleving: elk ideaal heeft in een (gezonde) samenleving zijn eigen plek. Vanuit dit kader gaan we op zoek naar de inzichten en stappen die nodig zijn om tot een economie van broederschap te komen.

www.driegonaal.nl

Maandag 10 juli 2023 – 14:30 – 16:30 uur, Amethist

Grondeigendom in de associatieve economie – John Hogervorst

Wat wonderlijk: al sinds het oude Rome is de manier waarop we met het eigendom (van grond en kapitaal) omgaan, nauwelijks veranderd. Is er dan op dit punt geen sprake van ‘voortschrijdend inzicht’? – Des te wonderlijker omdat de manier waarop grond, kapitaal en bedrijven nu in (privé-)eigendom zijn, desastreus uitwerkt en mens en aarde naar de rand van de afgrond dringen.

www.driegonaal.nl

 

Dinsdag 11 juli 2022, 11:00 – 12:30, Amethist

Human Design – Esther Ardon

Authentiek leven is belangrijk. Maar wie ben je nu echt? Waar in je lichaam mag je naar luisteren voor het nemen van beslissingen? Wat heb je hier te doen? Met Human Design is jouw gebruiksaanwijzing binnen handbereik. Jouw unieke kaart vertelt alles over jouw aura type, je strategie en autoriteit. In deze lezing deelt Esther Ardon alles wat je nodig hebt om moeiteloos door het leven te navigeren. Neem je eigen kaart mee, deze kun je gratis downloaden op: https://jovianarchive.com/Get_Your_Chart

Dinsdag 11 juli 2022, 14:30 – 16:30, Amethist

Besluiten nemen op basis van consent – Arjan Verschuur

In democratische landen worden de meeste besluiten bij meerderheid van stemmen genomen. Dit heeft als nadeel dat er veel besluiten genomen worden die ten koste gaan van een wisselende minderheid. Met als onbedoeld gevolg dat beetje bij beetje steeds meer mensen hun motivatie verliezen om mee te doen. Eén van de manieren om dat te voorkomen, is besluiten nemen op basis van consent. Dat is iets waar we op Hof van Moeder Aarde al vijf jaar mee oefenen. In deze interactieve lezing maakt Arjan je deelgenoot van wat we daar tot nu toe van geleerd hebben.

Woensdag 12 juli 2023, 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Op ontdekkingsreis in seksualiteit – Mila Bosman & Misha Bouwhuis (interactieve lezing)

Wij zijn Mila en Misha. Wij zijn op ontdekkingsreis in seksualiteit, intimiteit en liefde. Dat zijn we eigenlijk ons hele leven al. En misschien is dat voor iedereen wel zo. In deze lezing nemen we jullie graag mee in onze reis, mee in onze ontdekkingen. Eigenlijk zijn we allemaal mens op deze reis en wij hebben het idee dat we dat soms vergeten.

We willen jullie graag in volle openheid ontvangen in onze reis. En de ruimte bieden voor jullie om ook te delen over jullie reis. Met alles wat er leeft. Je bent vrij om zo open te delen of zo dicht bij jezelf te blijven als voor jou goed voelt.

Woensdag 12 juli, 14:30 – 16:30 uur, Amethist

Het Pad van de Wildeman – Arjan Verschuur

Geïnspireerd door het verhaal van De Wildeman heeft Arjan een 16-fasen model voor transformatieprocessen ontwikkeld. Dit model noemt hij Het Wiel van Transformatie. Dit model kun je zowel op de weg naar binnen als op de weg naar buiten toepassen. En als je de moeite neemt om het model te doorgronden, doorloop je ook nog een derde weg, namelijk: de weg van inzicht. Deze drievoudige inwijdingsweg noemt Arjan Het Pad van de Wildeman. Tijdens deze interactieve lezing kun je daarmee kennis maken.

www.arjanverschuur.nl

Donderdag 13 juli, 11:00 – 12:30, Amethist

De revolutie van de German New Medicine – Arjan Verschuur

De vijf biologische wetten uit de German New Medicine (GNM) geven een radicaal nieuwe kijk op ziekte en gezondheid. Wat in de gangbare geneeskunde ‘ziektes’ worden genoemd, zijn volgens de GNM (voorspelbare) symptomen van zinvolle biologische speciaalprogramma’s die door (her-triggering van) biologische conflictschokken gestart worden. Is het biologische conflict eenmaal opgelost, dan herstelt het lichaam zich vanzelf.

In deze workshop laat ik je kennis maken met het kompas van de GNM, zodat je kunt gaan herkennen hoe zo’n zinvol biologisch programma start en welke symptomen de verschillende fasen van zo’n programma met zich mee brengen.

www.gnm-online.nl

Donderdag 13 juli, 14:30 – 16:30, Amethist

Plan B-itcoin – Jeroen van der Heide

Ons geld systeem is stuk!! Wat ga je leren tijdens de Plan B-itcoin workshop:

  1. Hoe ziet Plan A (de Euro) eruit tot nu toe
  2. Wat is Bitcoin en het waarom ontstaan
  3. Wat is Plan B-itcoin
  4. Wat is Plan C – BDC Crypto EURO

Jeroen is een energieke, creatieve geest die hoofd en hart in de juiste dosering combineert. Hij kwam vroeg in aanraking met BITCOIN en Blockchain en hij investeert zelf ook in Crypto.