Vrij dansen

De titel zegt het al: ruimte om vrij te dansen. Dat kan op het Triskal Festival iedere avond tussen 21:00 en 22:30 uur in of bij Waldo op het Thujaveld.

Om 22:30 uur stoppen we met de muziek, zodat festival-bezoekers die niet op Hof van Moeder Aarde verblijven rustig de tijd hebben om het terrein te verlaten voordat om 23:00 uur de nachtrust in gaat.

Vrijdag 7 juli 2023 – 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Lekker dansen met Judith Pots & Marian Koster

Soms wil je gewoon een avondje lekker dansen. Heerlijk op de muziek van de jaren 80 en 90. Guilty pleasures en “ken je deze nog…”. Neon, punk, glitter en disco. Trek je beste discodans kleren aan en maak gebruik van de Glitterhoek in de danstent om je outfit een boost te geven. Kom jij ook lekker dansen? Dan zien wij je vrijdagavond om 21.00 uur.

Zaterdag 8 juli 2023 – 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Fiesta d’Astral – DJas (Jenny & Aschwin Bergsma)

Jenny & Aschwin houden van “reizen”, (dans)muziek en verbinding met de energie van de windrichtingen! Ga dansend mee op reis en voel de energie van het oosten, zuiden, westen & noorden!

 

Zondag 9 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Joya Tierra: live geïmproviseerde dansmuziek – Joyce Hellendoorn & Janina Stopperka

Joyce Hellendoorn en Janina Stopperka maken stoutmoedige, eigenwijze dansmuziek met een loop apparaatje waarmee ze met hun stemmen tal van ritmes en klanken tevoorschijn toveren. Op dit tapijt van soundscapes improviseren ze vervolgens lustig voort.  Zo’n dansavond heb je nog nooit meegemaakt. Ze laten zich leiden door wat er ter plekke door hen heen gezongen wil worden, waarin ze elkaar op het scherpst van de snede uitdagen steeds weer in het moment te blijven.

www.voicemedicine.nlwww.janinastopperka.nl

Maandag 11 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op het Thujaveld

Biodanza – Richard Loohuis

Biodanza is een laagdrempelige en speelse manier van bewegen op uiteenlopende muziek, zonder pasjes of ‘dansjes’, die je uitnodigt te genieten van jezelf, contact met anderen en de wereld om je heen. Je ontdekt jouw kracht, je zachtheid, je levensvreugde, jouw unieke beweging en mogelijkheden. Inspanning/vitaliteit en vertraging/ontspanning wisselen elkaar af. Biodanza is voor iedereen toegankelijk. Ook als je denkt niet te kunnen dansen of wanneer je beperkingen hebt, ben je van harte uitgenodigd! Omdat we niet praten tijdens de workshop, kun je helemaal bij je eigen ervaring zijn. Kom en dans het leven!

www.richardloohuis.nl, www.biodanza.nl

Dinsdag 11 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Gipsy Celebration – Joyce Hellendoorn

Heerlijk dansen op gipsy muziek uit diverse culturen. Reis al dansend mee met de Roma en Sinti, van Rusland, de Balkan tot aan Spanje en Portugal. Volg en vier jouw nomadische bloed waar het heen wil dansen, laat je raken door al deze gipsy smaken.

Woensdag 12 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Vrij dansen op klassieke muziek – Marcel Verheugd & Carianne Keus

Hoe wil jouw lichaam bewegen als je in deze reis uitgenodigd wordt door klassieke muziek? Ons verrast het steeds weer. Een dans vivencia samenstellen met uiteenlopende onverwachte maar afgestemde klassieke muziek is al een wonderlijk spel.

Dat willen we graag delen. Weet jezelf helemaal welkom en laat je meenemen in zacht golvende melodieën en extatische ritmes.

Donderdag 13 juli 2023, 21:00 – 22:30 uur, Waldo op Thujaveld

Vrij dansen (movement medicine) – DJ Harm

DJ Harm verraste en verbijsterde jarenlang de blote voeten dansers in Zutphen en omstreken met zijn geniale en soms te gekke ingevingen. Inmiddels is hij ook in opleiding tot Movement Medicine teacher. Maar deze avond zal hij de teachings achterwege laten, zodat je gewoon ouderwets lekker op blote voeten kunt dansen.