Optredens

Aan deze pagina wordt gewerkt. Programma onder voorbehoud.

Zaterdag 9 juli 2022, 19:30 – 21:00 uur, Amfitheater

Diverse artiesten – Openingsfeest

Tijdens het rituele openingsfeest krijg je een klein voorproefje van wat je tijdens het Triskal Festival kunt verwachten. En een uitnodiging om jouw unieke bijdrage te leveren aan het slotfeest op vrijdag 15 juli.

Zondag 10 juli 2022, 17:00 – 18:00 uur, Amfitheater

Projectkoor Singin’ for Peace – Youth

Acht jongvolwassenen  werden in het Songwriting-project SINGIN’ FOR PEACE – YOUTH uitgedaagt om hun eigen community-liedjes te schrijven, waarin zij met elkaar delen wat in hun leeft, waarnaar zij op zoek zijn of wat hun van het hart moet.  Zij kregen de mogelijkheid om de liedjesschrijver in zichzelf te ontwikkelen en om te ervaren, dat iedereen waardevolle liedjes kan schrijven, als ze vanuit het hart komen.

Begeleid worden de jongeren door 4 ervaren muzikanten: Uli Wentzlaff-Eggebert: contrabas, Marcel Verheugd: gitaar, Jan-Pieter van der Giessen: klarinet, Janina Stopperka: accordeon.  

Zondag 10 juli 2022 – 19:30 – 21:00, Amfitheater

De reis terug van ik naar wij  – Marcel Verheugd en Erika Nap

Zingt en danst tezamen en weest blijde, maar bent ieder alleen,
zoals de snaren van een luit op zichzelf zijn, al doortrilt hen dezelfde muziek.

Kahlil Gibran

Bij het veelal maandelijks terugkerende Nachttrein Podium speelt Marcel Verheugd zijn Nachttrein naar Lissabon repertoire steeds met bijzondere gasten.

Vanavond is Erica Nap te gast. Haar programma Het Vergeten Lied met gelijknamige cd-productie is in samenwerking met Marcel ontstaan. Zijn eigen programma ‘Nachttrein naar Lissabon’ zou niet zonder Erica zijn ontstaan.

Door deze programma’s samen te voegen zal een boeiend verhaal klinken over een zoektocht naar ware Liefde.

Maandag 11 juli 2022 – 19:30 – 21:00, Amfitheater

Joya Tierra  – Joyce Hellendoorn en Janina Stopperka

Joya Tierra betekent schat of sieraad van de aarde. Onze prachtige planeet aarde is dan ook onze grote inspiratie tot het maken van onze muziek. Tijdens onze improvisaties laten we ons leiden door de elementen en door wat er door ons heen gezongen wil worden. Onze eigenwijze zelfgeschreven liedjes komen voort uit onze diepste zielenroerselen. Een samenzang die klinkt als een klok waarin we elkaar uitdagen steeds in het moment te blijven waardoor geen nummer ooit hetzelfde zal klinken. 

Dinsdag 12 juli, 19:30 – 21:00 uur, Amfitheater

Marcel Verheugd en band – De nachttrein naar Lissabon

De Nachttrein is een reis naar binnen. Naar die plekken in ons die naar het Licht willen. Naar Lissabon waar ware Vreugde, onder de zon, het donker overstijgt.

Marcel heeft het mogen leven. Beschrijven. En nu bezingen. Met gedroomde muzikanten. Stap met ons in deze Nachttrein om mee op pad te gaan. Samen. In de zekerheid van het niet weten.

De composities zijn stuk voor stuk een verrassende reis.

Marcel Verheugd, Gitarist, zanger, componist

Arie den Boer, Percussie

Jurre Hogervorst, Akoestisch Bas

 

Woensdag 13 juli, 19:30 – 21:00 uur, Amfitheater

Duo Divina – Tangomuziek & Fins, Ierse Folkore.

Thea van der Meer– gitaar en Jacqueline Edeling -bandoneon, harmonica.

Zij hebben de lockdown tijd gebruikt om intensief te werken aan een nieuw repertoire met mooie arrangementen van tango’s uit het Epoca d’Oro en van Piazolla. In de combi harmonica-gitaar spelen ze prachtig sfeervolle Finse en Ierse Folklore.

Beiden hebben aan de tango-afdeling van het Rotterdams conservatorium gestudeerd. Thea heeft drie cd’s gemaakt met componiste/zangeres Guadalupe Urbina uit Costa Rica. Jacqueline speelt o.a in tango orkest Tangata. 

www.jacqueline-edeling.nl

Donderdag 14 juli, 11:00 – 12:00 uur, Amfitheater

WereldVrouwenkoort the SISTA’s

Bij het WereldVrouwenkoor “the SISTA’s” verbinden vrouwen zich met elkaar en met hun emoties. Veel van onze liederen komen uit Oost-Europa, het Midden-Ooosten en Africa, want daarin schuilt een geweldige schat aan emoties en intuïtieve wijsheid. Door vrijuit de stem te laten klinken die in onze vrouwelijke onderbuik schuilt, blijft onze levensenergie stromen.  

Het koor is in 2014 opgericht door zangcoach en muzikante Janina Stopperka.

Donderdag 14 juli, 17:00 – 18:00 uur, Amethist

Arjan Verschuur – Nederlandstalige luisterliedjes

Het zingen werd Arjan met de paplepel ingegoten. Op zijn 12e kreeg hij zijn eerste gitaar en op zijn 18e begon hij met Nederlandstalige luisterliedjes schrijven. Met muziektheatergroep Van Lotje maakte hij 2 CD’s en met liedjes van zijn solo CD Leef je droom! won hij in 2011 de eerste prijs op het Utrechts Kleinkunst Festival. Na het voltooien van zijn opleiding tot begeleider van familie-opstellingen stopte in 2014 de muzikale stroom. Maar 7 jaar later kwam deze – gelukkig – weer op gang. Op het Triskal Festival zal Arjan een aantal ‘gouwe ouwe’ en een aantal van zijn nieuwe liedjes zingen en spelen, waaronder de aanstaande youtube-hit “Stel je voor!”.

Donderdag 14 juli, 19:30 – 21:00 uur, Amfitheater of Berkenveld

Gery Groot Zwaaftink – liedjes en verhalen voor volwassenen

Ik ben zoals je kunt zien een troubadour en verhalenverteller. Ik beoefen het op één na oudste beroep ter wereld. Overal waar men maar wil luisteren, zing ik mijn liedjes en vertel mijn verhalen ter lering ende vermaak. In de zomer trek ik rond met mijn woonwagen om de mensen te verrassen met mijn spannende, ontroerende en gekke verhalen en liedjes. Kom luister en geniet.

Vrijdag 15 juli, tijd, Amfitheater of Berkenveld

Gery Groot Zwaaftink – kindervoorstellling

Ook dit jaar ben ik weer te horen hier op deze leuke camping tijdens dit festival. Voor de kinderen heb ik dit keer weer een spannend verhaal. Ga er rustig voor zitten en geniet.

 

Vrijdag 15 juli 2022, 19:30 – 21:00 uur, Amfitheater

Diverse artiesten – Slotfeest

Nadere beschrijving volgt nog