Workshops

Aan deze pagina wordt gewerkt. Programma onder voorbehoud.

Zondag 10 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Yoga – Marcel Verheugd (start van de dag)

Naar aanleiding van een thema die mij die periode bezig houdt, zal ik jullie meenemen in een reis. Met live (gitaar)muziek, bijpassende yoga, een diepte meditatie en soms ook bewegen in dans op muziek.

Zorg voor gemakkelijk dragende kleding en een open mind. Mogelijk voor beginners en gevorderden.

Zondag 10 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Thujaveld

Soul Voice® – Joyce Hellendoorn (workshop)

Tijdens deze workshop gaan we klank maken, voor de helderheid dat is iets heel anders dan zingen. Iedereen kan klank maken dus die heb je vast binnen 🙂
Tijdens deze kennismakings workshop gaan we lichte speelse stemoefeningen doen die maken dat je stemsexpressie vrijer wordt en waarbij je gaat voelen hoe jouw eigen klanken resoneren in je lichaam. Tevens vertel ik over hoe de stem als medicijn werkt zowel voor jezelf als voor een ander. Met dat laatste, soundhealing, zal ik je tijdens deze workshop laten kennismaken door voor jullie te gaan sounden terwijl je lekker comfortabel gaat liggen of zitten.
Ik ben opgeleid als Soul Voice® practitioner en teacher, hierover kun je meer lezen op mijn website: www.voicemedicine.nl

Zondag 10 juli -11:00 – 12:30, Veld van Verandering

Kooltjes & Tondel (vuur maken) – Aschwin Bergsma

Oefen met het aanmaken van je eigen vuur, zonder aansteker, en leer hoe je je er echt mee verbonden kunt voelen. Na een klein stukje theorie (in een cirkel om een vuur heen) ga je vooral aan de slag met praktische en energetische tips. Aschwin is zijn hele leven al gefascineerd door vuur(tradities) en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als een echte firekeeper oa. tijdens zweethutceremonies. 

Zondag 10  juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, verzamelen bij Toermalijn

Vogels en insecten op Hof van Moeder Aarde – Mark Janssen (buitenactiviteit)

Mijn naam is Mark Janssen, docent, hobbyfotograaf en altijd druk bezig met het determineren van het leven om mij heen. Graag wil ik jullie wat meer vertellen over de natuur op de Hof en welke soorten vogels, vlinders en insecten er te vinden zijn. Maar het is natuurlijk nog veel leuker om dit met de camera in de hand te doen en samen het leven op de foto te zetten!

Neem s.v.p. je eigen camera mee als je aan deze buitenactiviteit wilt deelnemen!

 

Zondag 10 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Vrijheid en Sprookjes – Wim Wolbrink (interactieve lezing)

Wat is het wezen van vrijheid? Kunnen we dit hedentendage o zo belangrijke thema via sprookjes benaderen? Verhalenverteller Wim Wolbrink zal in deze interactieve lezing via sprookjes, mythen, filosofie en inzichten vanuit de geschiedenis deze bijzondere lezing vormgeven. Uitgangspunten zijn het sprookje van Roodkapje en de volgende zinnen van Rudolf Steiner: “Denken is het aangrijpingspunt. Elk individu kan zelf de schepper en de schouwer van zijn gedachten zijn. Hierin toont zich de grootsheid van de mens.”

Zondag 10 juli – 14:30 – 16:30, Thujaveld

Biodanza “In Verbinding” – Richard Loohuis

Biodanza lijkt een beetje op dansexpressie op gevarieerde muziek; het is een combinatie van bewegen, contact en ervaren.  De combinatie van dans, muziek en lesopbouw, maakt iedere workshop tot een bijzondere ervaring. Het laat je bijna ongemerkt contact maken met je gevoel van levensvreugde, eigenwaarde en  verbondenheid. 

Het mooie is dat je nergens moeite voor hoeft te doen. De muziek, de dansen en de mededansers doen ‘het werk’. Biodanza is hiermee ook een eenvoudig pad van menselijke ontwikkeling, waarbij je een diepere verbondenheid aan gaat, met de rijkdom aan leven in en om ons heen. Bijna wekelijks geef ik biodanza op de maandagavond in de Amethist op Hof van Moeder Aarde.

richardloohuis.nl 

Zondag 10 juli – 14:30 – 16:30, Veld van Verandering

Ceremonie teachings – Aschwin Bergsma en Jan Paul Kuiper

Aschwin en Jan Paul vertellen over verschillende ceremonies en hoe je deze voor jezelf in het dagelijks leven kunt vormgeven. Je leert hoe je je kunt verbinden met en toewijden aan een ceremonie. Ook delen zij graag hun kennis over zweethutten. Jan Paul is de oprichter van Stichting Teocalli (www.teocalli.nl) en enorm toegewijd aan Mexicaanse ceremonies en tradities. Aschwin is met name gefascineerd door de Noord-Europese. Tevens begeleiden ze samen graag zweethutten, als watergieter en firekeeper. 

Zondag 10 juli – 14:30 – 16:30 uur, Amfitheater

Decor Versieren (Voorstelling van Scratch) – Hester Bosma en Ilse Vos

In deze workshop help je mee om van gerecyclede materialen een decor mooi te maken voor het Amfitheater! We hebben een constructie klaarstaan die versierd mag worden met hergebruikt materiaal. Heb je zelf nog mooi afvalmateriaal? Neem vooral mee! Wij zorgen ook voor materiaal. Voor jong en oud.

Deze workshop is onderdeel van het samengestelde programma: ‘Voorstelling van Scratch’. Met als thema: ‘Hergebruik’. We kunnen de verschillende activiteiten  samenvoegen tot een performance die we tijdens het slotfeest uitvoeren. 

Maandag 11 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Singin’ for Peace (Mantra zingen) – Janina Stopperka (start van de dag)

Zingen beschouw ik als iets dat ons gegeven werd om van ziel tot ziel met elkaar te communiceren.  Daarom is zingen vanuit onze onderbuik (voor mij de zetel van de ziel) zo fijn. Tijdens deze ochtend zingen we spirituele liederen uit verschillende werelddelen. We verbinden we ons met ons eigen diepe binnenste en tegelijk met de kern van alles. We zingen voor de natuur in ons en om ons heen. Geven ons over aan de klanken en verzinnen eigen tweede stemmen. Ik begeleid op accordeon, ukelele en sjamanentrom. 

Ik studeerde muziek in DE en NL en werkt sinds 20 jaar als koordirigente, zangeres en docente voor zang, piano en ukelele. 

Maandag 11 juli – 11:00 – 12:30 uur, Tent Thujaveld

Krachtdieren – Joke Houwers en Anna Stam (workshop)

Ontdekken wat je krachtdier voor deze periode in je leven is en deze ervaren/spelen/leren kennen.

Dit doen we met hulp van yoga, invoelen en meditatie.

Maandag 11 juli – 11:00 – 12:30 uur, Amethist

Verbinden met de Bron – Jenneke te Voortwis

Onderga een Nieuwe ervaring die je bewustzijn verruimt! Na een inleiding neem ik je mee in een meditatieve ervaring waarin je jouw eigen unieke verbinding met het Universum voelt: oneindige rust en liefde die Al-tijd door je heen stroomt. 

De onzichtbare wereld is mijn tweede thuis, gecultiveerd door jarenlang beoefenen van verscheidene meditatievormen en bewustzijnswerk. Ik deel met vreugde mijn goud in individuele sessies en cursussen!

Maandag 11 juli – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Basisworkshop essentiële oliën – Marian Koster

Essentiële oliën hebben zoveel potentie en mogelijkheden, ik deel altijd graag mijn enthousiasme hierover. Met hun hoge trilling en holistische werking zijn ze van onschatbare waarde. Tijdens het festival heb ik een vaste plek in La Cantina waar je me kunt opzoeken voor meer info of een consult.
Ik geef op het Veld van Verandering een basis workshop over hoe je je kunt verbinden met essentiële oliën. Hoe ze een plek kunnen krijgen in jouw leven en wat dat voor jou kan betekenen. Deelname is gratis en er is plek voor maximaal 10 personen.

Maandag 11 juli – 11:00 – 12:30 uur, Amfitheater

Herbruikbare WoordKunst (Voorstelling van Scratch) – Hester Bosma en Ilse Vos

Tijdens de workshop ‘Herbruikbare Woordkunst’ ga je een gedicht of verhaaltje schrijven door zinnen uit boeken en tijdschriften te hergebruiken. Ilse is poëzie docente en zal enkele tips en trics blootleggen. Neem je eigen hergebruikte pen en papier mee (bijv. achterkant van een brief of tekening, een envelop, etc.), wij zorgen ook voor materiaal. 

Deze workshop is onderdeel van het samengestelde programma: ‘Voorstelling van scratch’. Met als thema: ‘Hergebruik’. We kunnen de verschillende activiteiten samenvoegen tot een performance die we tijdens het slotfeest tonen.

Maandag 11 juli – 14:30 – 16:30, Thujaveld

Sprookjes vertellen – Wim Wolbrink

Tijdens deze workshop maak je op ongedwongen wijze en met veel plezier kennis met de kunst van het vertellen van verhalen. Je krijgt de basisvaardigheden aangeboden om  je een verhaal eigen te maken en te kunnen vertellen. Je leert hoe je op simpele wijze een verhaal kan opbouwen en contact kan maken met je publiek. We zullen dieper ingaan op het geheim van verhalen en uiteindelijk aan het einde van de workshop zelf gaan vertellen.

Maandag 11 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

Opstellingen – Arjan Verschuur

In deze workshop kun je kennis maken met familie- en organisatie-opstellingen als werkvorm en/of de manier waarop Arjan deze begeleidt. Arjan volgde vanaf 2013 opleidingen en seminars bij Desiree van der Krogt, Stephan Hausner, Bibi Schroder, Bert Hellinger en Barbara Hogendoorn om zich in het ambacht te bekwamen. Vanaf 2014 geeft hij eens per maand een workshop met opstellingen en in maart 2023 start hij voor de tweede keer met het geven van de 1,5 jarige opleiding Familie-opstellingen en systemisch werk.

Dinsdag 12 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Chakra en klank-meditatie – Joyce Hellendoorn (start van de dag)

Een heerlijke meditatie waarbij ik je lekker gecentreerd en stromend langs alle chakra’s leid en je met behulp van klank, kleur en intentie een heerlijk energiek begin van de dag kunt maken.
Ik ben opgeleid als Soul Voice® practitioner en teacher, hierover kun je meer lezen op mijn website: www.voicemedicine.nl

Dinsdag 12 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Thujaveld

Zen in moeiteloos musiceren – Marcel Verheugd (workshop)

Ben jij toe aan de volgende stap in jouw muzikale leven?

 In deze workshop neem ik je graag mee in wat ik leerde in mijn reis als muzikant, als docent en als leerling van het leven zelf. De workshop is bedoeld voor iedereen die een verlangen voelt om zijn of haar eigen spelen weer op te pakken en/of op te tillen naar een nieuw niveau. We gaan aan de slag met oefeningen die ons helpen verbinding te leggen tussen ons lichaam, ons instrument en onze innerlijke muzikant.

Dinsdag 12 juli – 11:00 – 12:30, Veld van Verandering

Ceremonie teachings – Aschwin Bersma en Jan Paul Kuiper

Aschwin en Jan Paul vertellen over verschillende ceremonies en hoe je deze voor jezelf in het dagelijks leven kunt vormgeven. Je leert hoe je je kunt verbinden met en toewijden aan een ceremonie. Ook delen zij graag hun kennis over zweethutten. Jan Paul is de oprichter van Stichting Teocalli (www.teocalli.nl) en enorm toegewijd aan Mexicaanse ceremonies en tradities. Aschwin is met name gefascineerd door de Noord-Europese. Tevens begeleiden ze samen graag zweethutten, als watergieter en firekeeper. 

Dinsdag 12 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Thujaveld

Eigen ruimte – Joke Houwers en Anna Stam

Ken jij je eigen ruimte, de ruimte direct om je lichaam heen? De indianen noemen dit je heilige ruimte. Heb je er een gevoel of sensatie bij, zorg jij ervoor?

Met hulp van yoga, boeddhistisch toneel, beweging en meditatie verkennen we onze eigen heilige ruimte.

Dinsdag 12 juli – 14:30 – 16:30, Veld van verandering

(voor kinderen van 14.30-15.30 uur, voor volwassen van 15.30-16.30 uur)

Krachtdieren – Aschwin & Jenny Bergsma

Maak kennis met krachtdieren uit onze eigen omgeving. Leer waarom bepaalde dieren op je pad komen en ontdek hoe je hun kracht kunt inzetten in het dagelijks leven en bij thema’s. Kinderen ontdekken het op een speelse manier. Aschwin en Jenny verdiepen zich graag in onze eigen roots en de wijsheden en kracht van dieren. Ze nemen je hierin mee oa. aan de hand van een medicijnwiel. 

Woensdag 13 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Meditatief begin van de dag – gast

Woensdagmorgen is er ruimte voor een van de deelnemers aan het Triskal Festival om het meditatieve begin van de dag te verzorgen. Voel jij hier wat voor? Meld je dan vooraf bij de dienstdoende hofheer (Arjan Verschuur) of hofdame (Joyce Hellendoorn)..

Woensdag 13 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Thujaveld

Soul Voice® – Joyce Hellendoorn

Tijdens deze workshop gaan we klank maken, voor de helderheid dat is iets heel anders dan zingen. Iedereen kan klank maken dus die heb je vast binnen 🙂
Tijdens deze kennismakings workshop gaan we lichte speelse stemoefeningen doen die maken dat je stemsexpressie vrijer wordt en waarbij je gaat voelen hoe jouw eigen klanken resoneren in je lichaam. Tevens vertel ik over hoe de stem als medicijn werkt zowel voor jezelf als voor een ander. Met dat laatste, soundhealing, zal ik je tijdens deze workshop laten kennismaken door voor jullie te gaan sounden terwijl je lekker comfortabel gaat liggen of zitten.
Ik ben opgeleid als Soul Voice® practitioner en teacher, hierover kun je meer lezen op mijn website: www.voicemedicine.nl

Woensdag 13 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Introductie cacao-ceremonie – Marcel Verheugd

Marcel is naast zijn roeping in de muziek, de akoestische gitaar, dans ook geroepen door de cacao. Deze hart-openende helende plant geeft hem nog meer verdieping in de sensitiviteit waar zijn hart zo ligt. In rituele sfeer zal hij zijn ervaringen en kennis naar innerlijke vrijheid bekrachtigd door het geweide veld van de cacao graag delen.

In deze introductie kun je een kennismaking beleven met wat deze plant in een energie van sterke intentie voor jou kan betekenen.

Woensdag 13 juli – 11:00 – 12:30 uur, Amfitheater

Klank en Beweging (Voorstelling van Scratch) – Hester Bosma en Ilse Vos

Je kunt veel meer met je stem en je lichaam dan je denkt. En natuurlijk kun je de twee combineren! Ontdek de mogelijkheden tijdens deze workshop, open je voor je eigen creativiteit en ‘hergebruik’ klanken en bewegingen van een ander. Hester brengt je op een speelse manier in beweging.

Deze workshop is onderdeel van het samengestelde programma: ‘Voorstelling van scratch’. Met als thema: ‘Hergebruik’. We kunnen de verschillende activiteiten samenvoegen tot een performance die we tijdens het slotfeest tonen.

Woensdag 13 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, verzamelen bij Toermalijn

Wildplukworkshop “Eten uit de natuur” – Marre Bouwhuis

In het bos, op de velden en langs de bosrand groeien allerlei eetbare planten en bloemen. In deze workshop gaan we op speurtocht op Hof van Moeder Aarde op zoek naar eetbare planten en bloemen. Onderweg prikkelen we de zintuigen met leuke oefeningen.

Na de wandeling maken we een heerlijke lunch met de ingrediënten die we verzameld hebben, zoals bijvoorbeeld heksensoep (in de heksenketel boven het vuur), kleurrijke bloemenboter en/of kruidenkwark.  Bij deze workshop zijn volwassenen en kinderen welkom.

Woensdag 13 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Amethist

De Roep van de Wildeman – Arjan Verschuur (interactieve lezing)

Het archetype van de Wildeman roept je op om op avontuur te gaan. Niet naar exotische oorden in de buitenwereld, maar naar onbekende gebieden in je binnenwereld. In de symbooltaal van het verhaal van De Wildeman of IJzerhans wordt de essentie van deze innerlijke reis samengevat als: het woud in gaan, de poel leeg scheppen en terug keren met de wildeman. In deze interactieve lezing laat Arjan je dat met behulp van mini-opstellingen aan den lijve ervaren.

Woensdag 13 juli – 14:30 – 16:30, Thujaveld

Movement Medicine – Harm Koopmans

Move your ass! Kom in beweging! Beweging is een krachtig medicijn. Je bent welkom precies zoals je bent. Ik zorg voor begeleiding en muziek om de beweging te ondersteunen. Doe es gek, misschien ga je zelfs wel dansend door de ruimte, stilzitten is er in ieder geval niet bij.

Harm: “Ik deel mijn liefde voor muziek graag met iedereen die net als ik wil ervaren dat beweging veel heling en groei in je leven brengt.”

Woensdag 13 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

Introductie cacao-ceremonie – Marcel Verheugd

Marcel is naast zijn roeping in de muziek, de akoestische gitaar, dans ook geroepen door de cacao. Deze hart-openende helende plant geeft hem nog meer verdieping in de sensitiviteit waar zijn hart zo ligt. In rituele sfeer zal hij zijn ervaringen en kennis naar innerlijke vrijheid bekrachtigd door het geweide veld van de cacao graag delen.

In deze introductie kun je een kennismaking beleven met wat deze plant in een energie van sterke intentie voor jou kan betekenen.

Donderdag 14 juli 2022 – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Open Focus meditatie – Arjan Verschuur (start van de dag)

In deze begeleide meditatie verbind je je met de lege ruimte die je lichaam inneemt. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit één van de meest effectieve manieren is om je hersengolven in een meditatieve alpha-staat te brengen.

Donderdag 14 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Thujaveld

Steward Ownership: wat als jouw bedrijf of initiatief ‘van zichzelf’ is? – Gijs Koren (workshop)

Voor wie op zoek is naar een eerlijk en duurzaam bedrijfsmodel, kan steward-ownership de oplossing zijn. De kern van steward-ownership is dat een bedrijf of initiatief ‘van zichzelf’ is en dat een ondernemer geen eigenaar, maar een tijdelijke hoeder is.

Waar we het over gaan hebben:
– Wat is steward-ownership?
– Hoe werkt het in de praktijk?
– Is het iets voor jouw bedrijf of initiatief?
– Hoe ga je er stap voor stap mee aan de slag?

Gijsbert Koren is initiatiefnemer van We Are Stewards. Meer info: www.wearestewards.nl

Donderdag 14 juli 2022 – 11:00 – 12:30 uur, Veld van Verandering

Opstellingen – Arjan Verschuur

In deze workshop kun je kennis maken met familie- en organisatie-opstellingen als werkvorm en/of de manier waarop Arjan deze begeleidt. Arjan volgde vanaf 2013 opleidingen en seminars bij Desiree van der Krogt, Stephan Hausner, Bibi Schroder, Bert Hellinger en Barbara Hogendoorn om zich in het ambacht te bekwamen. Vanaf 2014 geeft hij eens per maand een workshop met opstellingen en in maart 2023 start hij voor de tweede keer met het geven van de 1,5 jarige opleiding Familie-opstellingen en systemisch werk.

Donderdag 14 juli – 14:30 – 16:30 uur, Thujaveld

Balkan liederen zingen – Janina Stopperka

In de Balkan kwamen in de loop van de eeuwen veel verschillende culturen bij elkaar: Roma, Christenen, Moslime, Joden. Hun melodieën zijn bekend in de hele wereld: relatief eenvoudige liedjes ontwikkelden zich door passie en pijn tot muzikale juwelen. In deze workshop zingen we als een Gypsy vanuit de onderbuik ons lief en leed eruit!  Zangcoach Janina Stopperka streeft in haar projecten altijd naar de perfectie van de imperfecte muziek.  

Donderdag 14 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

Maak je persoonlijke olieblend – Marre Bouwhuis (workshop)

In deze workshop neem ik je mee in de kracht van etherische oliën. Ik vertel iets over de werking van de etherische oliën en vervolgens kies je vanuit een persoonlijke vraag intuïtief een aantal oliën uit die jou op dit moment kunnen ondersteunen. Door middel van verschillende oefeningen ga je individueel en in tweetallen in gesprek met de planten/oliën die jij hebt uitgekozen om te horen wat ze jou te vertellen hebben. Vervolgens maak je met deze oliën je eigen persoonlijke blend in een rollerflesje die je na afloop mee kunt nemen om te gebruiken. Voor deze workshop vraag ik een bijdrage van  voor de materiaalkosten.

Donderdag 14 juli – 14:30 – 16:30 uur, Amfitheater

Decor Versieren (Voorstelling van Scratch) – Hester Bosma en Ilse Vos

In deze workshop help je mee om van gerecyclede materialen een decor mooi te maken voor het Amfitheater! We hebben een constructie klaarstaan die versierd mag worden met hergebruikt materiaal. Heb je zelf nog mooi afvalmateriaal? Neem vooral mee! Wij zorgen ook voor materiaal. Voor jong en oud.

Deze workshop is onderdeel van het samengestelde programma: ‘Voorstelling van Scratch’. Met als thema: ‘Hergebruik’. We kunnen de verschillende activiteiten  samenvoegen tot een performance die we tijdens het slotfeest uitvoeren. 

Vrijdag 15 juli – 9:30 – 10:30 uur, Thujaveld

Zenmeditatie – Martijn Vis

Zenmeditatie biedt meer dan je “Zen” voelen, het kan zelfs inzicht geven in ons diepste wezen, maar laten we bij het begin beginnen. Deze workshop biedt een eerste kennismaking met de beoefening van Zenmeditatie. Na een korte introductie en praktische instructie over onder andere de zithouding en ademhaling, krijg je de gelegenheid om Zazen (zitmeditatie) en Kinhin (loopmeditatie) te beoefenen. Martijn Vis, Zen-student en één van de initiatiefnemers van Zen in Twente, begeleidt deze workshop.

Vrijdag 15 juli – 11:00 – 12:30, Thujaveld

Het geheim van de psoas, jouw zielekoord – Hester Appelman

Thuiskomen in je lichaam, daar veilig zijn en eenheid tussen geest en lichaam ervaren. Veel mensen dromen ervan, maar lukt het niet om dat voor elkaar te krijgen. Herken je dit? Hester Appelman, holistich psycholoog, heeft na zelf een burn out te hebben gehad ontdekt hoe de psoas, ook zielenkoord genoemd, daartoe een sleutel kan zijn. Tijdens deze interactieve lezing zal ze daar over vertellen en een demonstratie geven hoe dat werkt.

Vrijdag 15 juli – 11:00 – 12:30, Veld van Verandering

Energie van de windrichtingen – Aschwin Bergsma

Kennismaking met de energie van de verschillende windrichtingen, zoals wij die kennen van het kompas (oost, zuid, west, noord). Deze energie wordt uitgelegd aan de hand van een praktische werkvorm. Toegepast op de individu en de groep. Je wordt wat meer bewust van welke energie er om je heen en in jezelf zit, afkomstig van de windrichtingen. Aschwin deelt graag kennis en ervaringen over tradities, onze roots en de natuurelementen met jou. 

Vrijdag 15 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Thujaveld

Heel de wereld met etherische olie – Joyce Hellendoorn en Arjan Verschuur (workshop)

Drie mensen droomden in 2008 over het ondersteunen van zelfhealing en zelfzorg door middel van een setje pure etherische olie als huisapotheek. Het kostte hen veel moeite om etherische olie te vinden die werkelijk 100% puur was. Maar het is gelukt. Hun streven naar puurheid bleef vervolgens niet beperkt tot de olie, maar breidde zich uit naar de manier waarop de olie geproduceerd wordt en de manier waarop er handel in etherische olie gedreven wordt. Door trouw te blijven aan hun droom, hebben deze dromers inmiddels een positieve impact op het leven en de gezondheid van miljoenen mensen en hun leefomgeving. In deze workshop laten we je dat graag ook zelf ervaren.

Vrijdag 15 juli 2022 – 14:30 – 16:30 uur, Veld van Verandering

Fenomenologie-workshop “Kunst en kruiden” – Marre Bouwhuis

Fenomenologie is een vorm van waarnemen, waarbij je kijkt naar de fysieke verschijning en dit beeld vervolgens weer opbouwt in je herinnering om zo, beetje bij beetje, tot de kern te komen en datgene wat je hebt waargenomen tot je te laten spreken.
In deze workshop laat ik je kennismaken met hoe je fenomenologisch naar planten kunt kijken en ga je op zoek naar een plant die jou aanspreekt om te observeren. Na het observeren bouwen we in een meditatie het beeld weer op. Vervolgens maken we hier een kunstzinnig beeld/verwerking van waarbij je kan kiezen uit verschillende materialen. Kunstzinnigheid op zichzelf is niet nodig voor deze workshops. Wél de bereidheid om kunstzinnig aan de slag te gaan!

Vrijdag 15 juli 2022 – 17:00 – 18:00, Amethist

Naar de Aarde – Laura Vegter (Boekbeleving)

Je wilt meer natuur in je leven én jouw steentje bijdragen aan een groenere wereld.
Klinkt mooi. Maar hoe doe je dat?

Ik ging op onderzoek uit en schreef het boek Naar de Aarde. Hoe word ik een groene pionier? Tijdens deze boekbeleving deel ik de wijsheid en praktische tips die negen Nederlandse ‘Earthkeepers’ mij toevertrouwden. Samen gaan we op ontdekkingsreis. Hoe is het om contact te maken met je diepste wens? Waar gaat jouw hart van zingen? Een mooi moment om met de steun van gelijkgestemden een zaadje te planten. Voor jouw eigen (groene) droom. Meer info: www.naardeaarde.com